Не не трябва да е Булсат беше Big Sat и там трябва да смените в настройките модела на дистанционно беше 3-то ако не се лъжа.
Не не трябва да е Булсат беше Big Sat и там трябва да смените в настройките модела на дистанционно беше 3-то ако не се лъжа.
Пак съм спал някъде и незнам какво съм мерил , но мястото където ми стои тв-то не ми стига с около 3 см и няма начин да се измисли нищо, като се замисля понеже секцията е по мой размер едно време нарочно я направихме така за да не прекалявам с размера на тв-то, за съжаление трябва да сляза на варианта 43 инча .... което за момента понеже държа да поддържа DTS защото гледам филми по лан ... двата модела които остават са
43UK6750PLD и 43UK6950PLD , разликата от двата е меджик ремотето което не ми е фактор защото досега съм ползвал мишка и ми е ок а в това дистанционно мишката е единствения плюс , и един кодек за Dolby Virtual X Който също не ми е фактор. Другото което видях като картина и ми хареса доста повече от lg-to е един самсунг 7472 мисля беше , но заради ДТС-а трябва да направя доста промяна на кабели схеми и тн и не ми се занимава като знам ,че на лг-то досега гледам всичко по лан .............. мн трудна схема заради хаизлъците им за тоя ДТС ......а щяха да имат толкова повече продажби. ..... и не малкия фактор ,че ЛГ сега са с 5 години гаранция , само да видим кой ще предложи цена от обявените в промоцията. Трябва на място ,защото не ми се разправя със смъкнати мостри и разкарване по куриери.
LG-то по добре се справя с обработката на картината и е с по натурални цветове и дистанционното е адски удобно, но това вече си е до човек. Самсунга от този клас не може да изкара тези детайли на картината както LG-то, но ако искате по шарен и ярък телевизор тогава Самсунга.
За съжаление както всичко в България виждам как фирми Х започват да бутат цените с 10-20 лв нагоре явно си гласят схемите за исмислените намаления следващата седмица за черния петък.
Отново една от фирмите предлага 6950 на 1000 лв , а ако потърсиш в интернет магазин същия модел го има със близо 200 лв надолу и пак си е официален внос .... няма такава държава .... нормалния потребител трябва да търси 1 месец схеми ,че да си купи било тв или друг продукт на нормална цена.
Винаги ще има разлика от онлайн магазин и физически. В единия случай виждаш какво си закупил чак когато го донесат. И ако нещо не е на ред се започват страшни разправии нерви и загуба на време, а в другия случай отвиш виждаш харесваш взимаш и си тръгваш. При нас цената на 6950 от 1040лв. не е мърдала.
Не не съм. Всичко си работи и не сметнах, че е нужно. Нали знаете, че при различен режим на картината имате различен достъп за настройки на картината , както и може режима да е различен за всеки един източник, а да както и телевизора има калибровка на звукът.
Дано скоро да не е така [emoji16] народа като чели са разсъни.
От 2-3 дена вече имаме 6950 , доволно ми се струва , меджик ремотето наистина си е удобно , установих отново че нямаме качеството на телевизията в България , мога да се изкефя само като пусна някой 4k HDR от ютуб![]()
Гледам ,че има доста настройки за картината , но не мисля да питам дали някой ще каже стойности , защото всеки има различно усещане за картина и желани цветове , осветеност и тн ..... така че ще тествам в процеса на позлване.
Не виждам голямо забързване в софтуера спрямо Lg -то което взех преди 5 години , то вероятно процесор и рам са същите....струват ми се малко за 2018 , но пък не виждам нещо да е фрапиеращо бавно.За момента приятно се изненадах ,че 4к филм към 50-60 гигабайта върви по мрежата без видими проблеми.Друг плюс за момента е,че звука е доста приличен.
Включи ми супер резолюцията, намаляване на шумът и намаляване на MPEG шумът, за да може телевизора малко от малко колкото може да изчисти образа също и ако телевизията е с приемник от HDMI включи HDMI ultra HD Deep color. Изключи енерго спестяването както и динамичния контраст. Ако не се лъжа трябва и да имаш автоматична калибровка на звукът. Трябва да е тишина в стаята да пуснеш калибровката с дистанционно в ръка там където обичаш да седиш.
Май са на автоматично тези неща , аз като цяло нямам много време така че процеса по нагласянето ще се проточи, това за звука го видях , направили са ефект да се кефят хората на меджик ремотето ,че служи за нещо. Мъчих се малко с войс команди .... както винаги има 2 чувала с езици , но няма БГ![]()
По-големи проблем на това дистанционно е ,че само бутона за включване и изключване е на инфраред , всичко останало е на някакъв вирелес , сега немога да си пускам и спирам лампите в стаята , защото са с инфраред приемник![]()
Незнам в коя тема да го постна , но като инфо за всички които имат меджик ремоте и искат даму вземат кейс да им е по-удобно и малко бекъп при изтърване, модела който е MR600 е 1 към 1 като габарити с MR-18 , така че който иска може да си викне от където прецени , поствам примерен линк
https://www.aliexpress.com/item/1pc-...7-c729f184e649