Взех си на черния петък В8 ца. Обаче редовно като пускам 2160р фирлми с Долби Атмос, ми пише че не е поддържан звук на този файл ама после тръгва.
Свалих си аз Venom 2018.MULTi.UHD.2160p.BluRay.x265.HDR.Atmos.7.1-DTOne и пускам на ТВто, ама върви на Френски. По дифолт е Френски.
И изобщо не разчита втория аудио трак(на други филми ми го разчита). Поглеждам аз в инфото на филма и виждам че аудио трака е Dolby TrueHD with Dolby Atmos.
Ползвах една програма MKVToolnit и изобщо махнах френския трак от филма и направих английския дефолт.
Ама като го пуснах през плеъра на ТВто и изобщо нищо не се чува. През РС то няма проблеми.
Обаче имам проблем с картината когато пусна ТВ-то да е монитор , т.е. пускам филма през РС то не през плеъра на ТВ-то и тогава нямам HDR и съответно е по гадна картината ама имам Долби Атмос.
Сетъпа ми е
РС,
Ресивър Ямаха v681 (поддържа Dolby Atmos)
LG 55B8PLA .
Почетох после и се оказва , че АRC на ТВто изобщо не поддържа Dolby TrueHD with Dolby Atmos ад
Поддържа някакъв друг формат на Dolby Atmos. DD+ soundtrack ,
Та въпроса ми към по разбиращитете е :
1. Има ли как да си пусна HDR прес РС то , за да мога направо да си ползвам звука от РС-то което си възпроизвежда Dolby Atmos без никакви проблеми.
2. Има ли как от ТВ-то да пускам Dolby Atmos през ресивъра и да чета този вид файлове или някакъв начин за оправяне на проблема
3. Има ли някакъв друг вариант да се справя с проблема ?