Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)
https://www.youtube.com/watch?v=kgunbO4cXPU
Цитат:
We review an LG QNED Mini LED TV, namely the QNED99 8K TV which is LG's best LED LCD television yet, but there are a few reasons why you shouldn't rush out to buy one.
Timestamps
==========
0:00 LG QNED99 has highest local dimming zone count!
0:40 Native contrast ratio & black level
1:27 Local dimming including zone count
5:33 Colour accuracy
6:29 Motion performance
8:21 Video processing
9:41 Screen uniformity
10:11 HDR peak brightness
11:24 Dolby Vision
12:34 Gaming including input lag
15:18 8K including Youtube 4320p
16:46 Design including four HDMI 2.1 ports
17:49 Summary
Our review sample is the 75-inch LG QNED99 with 8K resolution, model number LG 75QNED996PB with a recommended retail price of £6000.
https://avclub.gr/index.php?attachme...pb-jpg.183578/
60 vertical columns and 30 horizontal rows = 1800 local dimming zones
Здравейте, вчера се сдобих с 32LM6380PLC. Питането ми е следното: направи ми впечатление на тъмна стая от ляво и от дясно при черен фон едни бяло жълтеникави отенъци. През деня когато го включих не видях такива. Тази сутрин го като го включих също не видях. За момент си помислих че е Edge Led, но пък по спецификация го дават Direct Led. Възможно ли да е кофти бройка, Произведен е 07/2021 в Полша (спрямо серийния номер). Благодаря Ви предварително. Това ми е първия LG в живота, искахме с жена ми бял телевизор и за тези пари нямаше други варианти със смарт функции. Но в крайна сметка ако трябва да го връщам.
Вероятно става въпрос за glow ефекта при IPS панели - гледани отстрани и леко по диагонал се наблюдава подобно на описаното от вас. Просто недостатък на технологията (IPS), при VA панелите пък цветовете (особено червените) избледняват сериозно при увеличаване на страничния ъгъл.
За 32" модели няма много какво да избирате - почти всичко и компромисно и нисък клас.
Все пак може и да не съм разбрал добре описанието и да е друг проблема - качете снимка, за да видим все пак нагледно за какво става въпрос.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Вероятно става въпрос за glow ефекта при IPS панели - гледани отстрани и леко по диагонал се наблюдава подобно на описаното от вас. Просто недостатък на технологията (IPS), при VA панелите пък цветовете (особено червените) избледняват сериозно при увеличаване на страничния ъгъл.
За 32" модели няма много какво да избирате - почти всичко и компромисно и нисък клас.
Все пак може и да не съм разбрал добре описанието и да е друг проблема - качете снимка, за да видим все пак нагледно за какво става въпрос.
Благодаря за отговора. Като се прибера ще направя снимка и ще я кача.
За 15кв.м спалня като размер ни дойде идеално. В интерес на истината все още не е съм го сложил на стената и седи на една ракла. Петната ги видях в легнало положение. По принцип ще седи на стена и наведен надолу. Просто се надявам да си е недостатък на технологията защото като модел наистина ми харесва. За 470лв. fullhd не намерих друг и при това бял смарт.
Ако искаш да не се разочароваш, по-добре го гледай на някакво нощно осветление. Всички LCD телевизори малко или много не стават на тъмно.
За тия пари друго едва ли ще намериш по-добро . Сложи една лампа или ЛЕД лента зад него като гледаш на тъмно, то си е и почти задължително при гледане на IPS на тъмно.
3 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Здравей,
Ето и въпросните снимки. Правени са при пълна тъмнина в стаята.
Това по-скоро е разместени отражатели на подсветката или презатегнати болтове на задния панел - може да пробваш с леко охлабване дали ще има ефект, но за тоя клас и размер тв даже си е много добре бройката. Обикновено е по-зле - аз не бих му обръщал внимание, а по-скоро бих добавил ЛЕД лента на гърба на тв. :Drinks:
Някой може ли да каже дали на LG C9 към 3,5мм аудио жака може да се свърже субуфер ?
Аз към 3,5мм аудио жака съм свързал големи Активни Тонколони и оттам слушам музика, но в Настройките на телевизора трябва да са на Аудио изход - Слушалки.
А ти доколкото разбирам искаш само бас да включиш и Аудиото да е хем от телевизора хем от Баса, не знам май няма да стане от Аудио жака. Но може да пробваш с Блутуут от телевизора да свържеш тоя Бас. Че нали сега всички имат блуутут , а и е безжично.
Благодаря , ще пробвам.
А какви активни тела ползваш ?
2 Прикачен файл(ове)
Thunder за 400 лева много съм доволен, от 5 години вече ги имам и сам много доволен от тях. А Телевизора ми е малък 55 инчов, а ми трябва 75 инчов защото хола е 35 кв./м.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37011&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37012&stc=1