Отговор: Лилави петна 43UJ701V
Цитат:
Първоначално публикувано от
celeronhater
Здравейте, имам LG 43UJ701V от около 3 години и от няколко дни забелязвам, че на 2 места от екрана бялото ми лилавее, а на светли сцени е синкаво. Разтърсих се из интернет и май ще се окаже проблем със светодиодите. Има ли смислено откъм бюджет решение или да се ориентирам към нов? Колко би струвал ремонт на този проблем ( предполагам, че е често срещан не само на LG-та)?
П. С: Видях подобна тема от април и решението е смяна на светодиодни ленти. Бихте ли ми препоръчали сервиз за тази операция?
на мой приятел му смениха подсветката(имаше същият проблем),но той имаше "късмет",че телевизора му (LG 49 UJ 635v) има 5 годишната гаранция на LG...иначе телевизора му сега се вижда екстра...Service4you е сервизът в София....гаранционен и извънгаранционен на телевизори LG....
Супер, благодаря за помощта! Около 200 лева ще е ремонта. Темата може да бъде изтрита.
Хубаво беше да даеш снимки.
Може да са светодиоди, а може и да са само разлепени и паднали лещи върху светодиодите.
сервизният техник даде обяснение(на приятелчето ми) , че с течение на времето(обикновенно 7-10 години), в случаят 3 пъти по-бързо- фосфорът от светодиодите се руши и светят с виолетово синя светлина....
при моделите 2017, било по-често явлението... Иначе го имало и при Samsung също...
И се сменят led лентите на подсветката. Като взехме на авера ТВ-то и го пусна, предаваше много по-естествен цвят, по-топъл, при непроменени настройки... Преди явно си синееше...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk