Отговор: Заслужава ли си да взема LG 55B8PLA втора ръка за около1000 лева
Цитат:
Първоначално публикувано от
felipe
Плекса помни до къде е стигнал на епизода,вградения плеар не знам дали помни.Иначе имам активиран Serviio на компютъра със споделена папка филми.
Аз имам сони 9 серия на три години и сега оледа на лг... разликата е очевидна в полза на оледа. Но никога стар тв!!!!!....Още един плюс е че се включва за секунда, а сонитооооо. Никога вече андроид в тв. Относно субтитрите има проблем с енкондинга - трябва се променя и няма грижи. Ползвал съм домашния медия сървър. Но сега от хард,че имам едно ссд за външен или директно от компа като втори монитор през мрежата.
Изпратено от моят MI 9 с помощта на Tapatalk
Повредено ти е сонито, хвърляй го ....
Аз взех нов LG OLED55C11LB преди 4 дена,засега съм много доволен,разликата със сонито (49XF8505) е огромна.@patzi ние с теб май взехме заедно сонитата преди три години,взехме и саундбарове.Врадения плеар си чете през мрежата споделени файлове на компа,но на сонити ползвах и Plex,чийто медиен сървър сега не мога да подкарам на компютъра.Някой да му разбира на плекса?
Да Фелипе така е...за щастие сонито все още не е повредено . Оледа го взех за спалнята , където повече от 48 инча ми е много. От юсб диск не чете само DTS звук. Всичко друго върви.
B8 поддържа и DTS. Аз лично го ползвам с Plex сървър, а на самия тв съм исталирал Xplay, което някакъв дериват на Plex. Иначе вграденият плеър помни до къде е стигнал даден видео файл.
Моя е C11 и вчера си играх да качвам на харда един филм с дтс и видях че е ням. През разни сървъри, плексове и компове, може и да върви.
До 2019 lg подържат dts дори lg c9oled dtsX,след тях няма dts
Обаче съм много приятно изненадан от уебос, много, много по-добра е от андроид в сони, където е няква мъка просто.
След андроид всичко може да те изненада. ;)
Сериозно, разяснете ми предимства на лг ос, че аз в къщи само андроид съм ползвал. Гледам две iptv,, в мрежа са ми два лаптопа и едно пс, което ползвам за първобитен Сървър. Нетфликс и ХБО ГО, Ютуб, си гледам безгрижно. Какво трябва да ползвам да настъпи голяма мъка.
Изпратено от моят STK-LX1 с помощта на Tapatalk
Ами аз използвах ка модул за кодираните програми на сонито, от ютуб на тв екран с програма излизаше по 5 минути, като всеки път ми вадеше надпис "канала е кодиран или е сменена честотата му". Като сменях канали, се сменяха по три минути като пак ми вадеше същия надпис. Сега на уебос със същия ка модул всичко става за секунди и никакви надписи няма.В първоначалното стартиране на тв също има огромна разлика.Аз ползвам плекс медиен сървър на компютъра, клиента на който върви и на уебос и на андроид, ама на андроид пак същото, излиза по 5 минути с надписите му "канала е кодиран..." и всичките салтанати. ;) :) :)
Андроида е супер бавен за тв. Само това ме спря да взема олед на сони за спалнята. То докато се включи и ще заспя :)
https://disk.yandex.com/i/LMyOnwO78BgpBQ
Изпратено от моят STK-LX1 с помощта на Tapatalk
3 секунди явно е бавно, покажете как стартира LG
Цитат:
Първоначално публикувано от
nassko1
Сериозно, разяснете ми какво трябва да ползвам да настъпи голяма мъка.
Ти вече го ползваш. ;) Нарича се андроид.
Хе хе,пуснах клип , 3 секунди старт.Зад клавиатурни и зад дистанционни проблеми има много .Та покажи ми какво на ЛГ става по бързо и по лесно