Отговор: Заслужава ли си да взема LG 55B8PLA втора ръка за около1000 лева
Аз имам два андроид тв на сони, xh9096 и a8 oled и в дневната самсунг q90t. Родителите ми имат lg също 2020 година и не мога да видя едно предимство на самсунг или лг над андроид. И двата телевизора на сони работят бързо и плеѝват всичко, няма нещо което да ме дразни. Това го пиша не за да споря ами защото тука хора четат и търсят мнения за теленизори и ще останат с грешни впечатления, че андроид е нещо ужасно.
Колега и аз затова пуснах клип. Три/3/секунди е ужасно бавното стартиране на Сони. Но хейтъри винаги ще има.
Очаквам от хейтващия колега да ми демонстрира предимствата на Лг.
Изпратено от моят STK-LX1 с помощта на Tapatalk
Аз ли съм хейтващия :) Три години ползвах 49XF8505,до преди десетина дена, когато го смених с LG55C1.Не може да се говори за предимство на едната ос над друга,всяка си има предимства и недостатъци.Предимството на уебос е бързината и плавността на работата,предимството на андроид е, че има разнообразни приложения,макар аз да ползвах само Plex и VLC,като плекс го има и за уебос.
А,сега се сетих за едно извънредно предимство на уебос,което го разбрах едва вчера и което за мен е голям плюс.Настройките на картината са индивидуални за всяко приложение, а не общи за всички.Примерно за телевизия може да са едни настройки,за Plex други,за вградения плеар трети.При андроид ос настройките на картината бяха общи за всички източници.
Цитат:
Първоначално публикувано от
nassko1
Та покажи ми какво на ЛГ става по бързо и по лесно
Много време ще ми отнеме, защото всичко става по-бързо и по-лесно. Единствения и последен плюс на андроида е това, че другите марки разкараха DTS, а при него има приложения, през които такива филми вървят - това е.
При Сони се настройва картина за Приложения, HDMI, Цифрова телевизия, така че не е еднаква за всички.
В горните постове пишеш че при Сони всичко е мъка, сега не може да се говори за по добра ОС.
Хайде лека и спокойна на всички.
Цитат:
berpan
Много време ще ми отнеме, защото всичко става по-бързо и по-лесно. Единствения и последен плюс на андроида е това, че другите марки разкараха DTS, а при него има приложения, през които такива филми вървят - това е.
Ти луд ли си бе,LG няма да си купя и четка за обувки....
Аз пък Сони вече и саундбар не бих си взел... след като се налага да го включвам ръчно 90% от времето, защото тръгва само когато си пожелае, а уж е ARC. Ти си купувай четки Сони колкото искаш.
Наско предполагам ползва сонито със сет топ бокс или тв бокс:) затова толкова бързо стартира и бързо сменя каналите. Аз да повторя за хората които ще прочетат това, използването на сони с андроид ос и ка модул е мъка неземна, не си го причинявайте, по горе съм описал защо. Единственото предимство на андроид са програмите, които могат да се инсталират и то кои програми, едно коди, което от 100 човека инсталирали го 10 я го подкарат я не.Доколкото знам и последните модели сони 2021 г са същите.
П. П. За протокола, моя саундбар от подписа се разбира перфектно с елджито, поне до момента. Със сонито не се разбираше така, ама то е разбираемо, докато андроида се мъчи да подкара тв канала, не му е до саундбарове, някакви си там;) :)
Всяка ОС си има предимства и недостатъци ... и доволно количество простотии ;)
Трябва все пак да уточнявате , че впечатленията ви са от стар вариант на едната ОС и нов на другата вървящ на топ модел - щото от личен (имам тв с двете последни версии) опит УЕБ-ба не върви толкова гладко на тв от по-ниските серии (и то от средният им клас)...
Цитат:
felipe
Наско предполагам ползва сонито със сет топ бокс или тв бокс:) затова толкова бързо стартира и бързо сменя каналите. Аз да повторя за хората които ще прочетат това, използването на сони с андроид ос и ка модул е мъка неземна, не си го причинявайте, по горе съм описал защо. Единственото предимство на андроид са програмите, които могат да се инсталират и то кои програми, едно коди, което от 100 човека инсталирали го 10 я го подкарат я не.Доколкото знам и последните модели сони 2021 г са същите.
П. П. За протокола, моя саундбар от подписа се разбира перфектно с елджито, поне до момента. Със сонито не се разбираше така, ама то е разбираемо, докато андроида се мъчи да подкара тв канала, не му е до саундбарове, някакви си там;) :)
Клипа е директно от 5 годишно Сони. Имам и 2 бокса но ги ползвам периодично само за филми с дтс ма. Сонито никога не е бавило, лагвало и тн. За 5 години. След 3 дни му изтича гаранция. Проблем имах на 2 пъти с Нови версии на Ю туб-зареждаше малко по бавно. Смарт тюб некст реши и този проблем.
Попаднал си на телевизор с бъгнат софтуер. Преди два дни купих на сина ми 55, инча 85j. Отлична картина и бърз софтуер. Моят ъпгреид се размина за сега. [emoji23]
Изпратено от моят STK-LX1 с помощта на Tapatalk
Моето Сони е изтребител , лага с командите от дистанционното в миналите години отдавна го няма , ако задържа пръст на усилване-намаляване на звука за миг реагира , каналите ги превърта супер бързо , никакъв проблем не съм имал със старото / 8005/ , нито с по-новия /9505/ , явно съм купил единствените 2 читави телевизора. С клавиатури са и двата - работят безотказно. Един колега беше писал , че много му "пукал" тв , моя даже и "цъка" на включване и изключване......