Резултати от 1 до 2 от общо 2
Like Tree2Одобрявам
  • 1 Post By Andreuwz
  • 1 Post By Andreuwz

Въпрос за екстра на телевизор LG 43NANO783QA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2022
    Мнения
    2
    #1

    Question Въпрос за екстра на телевизор LG 43NANO783QA

    Здравейте.
    Нов съм в този форум, това е първата ми тема.

    Предстои ми закупуване на телевизор и ми харесват продуктите на LG. Конкретно съм си харесал модела 43NANO783QA и ми харесва всичко - плавното скролване из менютата, лесното боравене с тях, UI, звука от говорителите, външния вид на у-вото и най-важното - картината.
    Това, което ме гложди е, че в същия ценови клас Самсунг имат конкурентен модел, на който се твърди че има, както те си го наричат UHD Dimming. Тази екстра изрично я пише на Самсунгите (и не само), когато тя е налична. Според служителя на магазина, от където искам да взема продукта (управител отдел Телевизори), той твърди, че LG-то което искам да взема също има тази технология и като цяло, че в този ценови диапазон всички телевизори я поддържат. В сайта на LG българия изрично пише "Local dimming - Не".
    Също така, срещнах информация, че UHD Dimming при Самсунг моделите в този ценови клас е софтуерен трик и въобще не е хардуерна тази опция. Служителя в магазина категорично ми каза, че е абсолютно хардуерна екстра (не е трик) и специално за Самсунг има различни категории - Supreme, Ultimate в които зоните за Dimming са все по- малки за по- добра калибрация.

    Казвайки това, имам следните въпроси:
    1) В този ценови клас има ли опция за качествен хардуерен local dimming, по принцип?
    2) UHD Dimming конкретно като опция при Самсунгите е трик или не?

    Най- вероятно все пак бих закупил LG-то, защото Самсунга въобще не ми хареса, но ще се радвам за обективни и верни мнения по темата, от ваша страна. Също така ако имате конкретни предложения в диапазон 750-900 лв, ще се радвам.
    Благадоря ви за вниманието!
    jonkobg одобрява това.

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Dec 2022
    Мнения
    2
    #2

    Отговор: Въпрос за екстра на телевизор LG 43NANO783QA

    Един ъпдейт по темата, тъй като задълбах доста.
    Смятам, че екстрата е важна, тъй като имплементирана правилно, може да има драматично подобрение в изображението, та настоявах за отговор. Първо се свързах с LG българия и 2 различни служителя ми потвърдиха, че нямат Dimming технология. Но по- скоро повярвах заради това, че на всеки продукт пише изрично дали я има или не. Все пак повечето съпорти знаят да отговарят на базови неща. И тук искам да похваля сайта на LG (Bg) заради това, че са написали какъв вид dimming използват - Edge dimming - може да не е най- добрия вариант, но поне хората са честни, за разлика от героите в следващия разказ...

    След това, реших да се захвана и със Самсунгите, тъй като никъде не става ясно какво точно значи UHD Dimming/ Supreme UHD Dimming/ Ultimate UHD Dimming. А в сайта им, на раздел спецификации на съответния телевизор (Samsung Q60B) пише Micro dimming - Supreme UHD Dimming, което звучи странно. Първо се свързах естествено с чата от Samsung Bulgaria. Там ми обясниха следното, накратко - "Supreme UHD Dimming е вид micro dimming технология, която се доближава доста до Full Array Dimming". Моето мнение е- това твърдение е грешно. Micro dimming е най- лошата имплементация на local dimming и няма как да се каже че micro dimming се доближава до Full Array Dimming. Общо взето служителя въобще не знаеше нищо по темата и затова леко се напрегнах и реших да вляза в Samsung UK, барем се падна на по- знаещи хора. Първо ми направи лошо впечатление, че спецификациите за същия модел телевизор се различаваха - там пишеше, че съответния панел има 10 bit colors и технология на подсветката Dual Led, като никъде не пишеше за какъвто и да е Dimming. Реално дали в UK имат различна спецификация на този телевизор нямам представа. После писах с техен съпорт, който ме препрати към технически съпорт и аз се зарадвах, че поне ще ми отговорят на техническия въпрос. Всъщност това, което ми казаха е подобно на хората от Бг и отново не успях да си отговоря на въпроса. Погледнах на 3то място - Самсунг Германия, но само техническите данни за телевизора. Там също пише Micro Dimming - Supreme UHD Dimming.

    И направих 3ти експеримент - разрових се в по- горния ешалон цени на LG, Samsung & Sony също и се оказа, че при 1вите 2 има модели, които изрично го пише като екстра, а при Сони (шапка им свалям) има цял обособен филтър за телевизори с Full Array Dimming. Като погледнах и ценовия диапазон на телевизори с тази екстра, цената варира от 1600 лева нагоре. От това правя следния извод: в диапазон 750-950 лева няма телевизор с Full Array Dimming. Телевизорите на Samsung не правят изключение с техните (булшити) UHD Dimming / Supreme UHD Dimming и прочие. Поне излиза истина че са го категорилизирали в графа Micro dimming.

    Кажете и вие какво мислите по темата, ако искате. Дано съм помогнал на някого с това мини проучване.
    jonkobg одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 16
    Последно: 26-12-22, 13:34
  2. Проблем с DSE ( петна по екрана) - LG LED 43NANO783QA
    От insanefen във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 04-11-22, 13:38
  3. Отговори: 0
    Последно: 03-12-20, 18:50
  4. Въпрос за Телевизор 32''
    От dbitzepsa във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 16-01-13, 15:14
  5. Въпрос за 3D телевизор.
    От coondex във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 02-01-13, 16:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе