Има ли някакъв смисъл да избирам примерно Швеция или мога да го оставя на България?
В момента е UK.
Има ли някакъв смисъл да избирам примерно Швеция или мога да го оставя на България?
В момента е UK.
В различните европейски страни има разлика в стъпката за сканиране при търсене на програми. При начална настройка за някои страни, това може да доведе до пропускане на някой телевизии при сканирането.
Освен това, избора на страна, определя и приложенията на началният екран.
При закупуването на нов телевизор 55QN95C от Технополис реших да го изпробвам на място. Пуснах му интернет от телефон с холандска SIM - карта. Всичко тръгна на холандски, без каквито и да е настройки. Смених езика и продължих с тестовете. Като го пуснах у нас, половината приложения от смарт хъба липсваха, а някои други не работеха коректно. Не го бях разгледал внимателно в магазина. Наложи ми се да нулирам до фабрични настройки. Което означава, че новите модели сами локализират мястото от интернет доставчика.
Благодаря!
Преди време бях чел някъде да не се избира България а друга, но не помня защо. При мен стартира с UK и държава България, но мога да избера която и да е друга. Ако разликата е само в честотите, ще го разбера след няколко опита.
UK трябва да ти е езикът на менютата.
Това, което си чел, се отнася за кабелна телевизия (CATV) по коаксиален кабел и ефирна.
Зависи какво ти трябва на теб.
Ако е за CATV, доставчикът ти трябва на сайта си да е написал честотите. Иначе едната от държавите беше Финландия. Другата не я помня вече.
UK не слагай, защото те са с други "стандарти". Като и за всичко останало, де.