LG OLED C5 не разпознат avi файл
Привет на всички, изтеглих сериал във формат AVI, гледам ги с медиа сървър в локалната мрежа. На половината от файловете LG C5 казва "неразпознат файлов формат" Първо си помислих, че е възможно да са повредени или не са се записали правилно, но след това същите файлове пуснах на компютъра и вървят. Пуснах ги и на друго LG SK8500 по стар модел и също няма проблем. Пускам ги от същия медия сървър, без да ги копирам на друго място или флаш памет. Очевидно проблема е в самия телевизор, проверих за софтуерен ъпдейт но няма по нов. Намерих из форума писано за подобни проблеми и кодеци които не вървят, но странно че на другото LG вървят същите. Съжалявам, че отворих нова тема, за нещо за което вече е писано. Не намерих как да изтрия поста и само го редактирах.
Отговор: LG OLED C5 не разпознат avi файл
По-новите модели тв изобщо не поддържат този формат. Опитай да ги конвертираш в контейнер mkv.
Към автора, съвет да не сваляте филми в този архаичен формат.... нито има Dolby Vision, нито HDR, нито читав битрейт итн.... Това е подигравка да се пуска на OLED пък дори и на LED TV.
Това е сериал на повече от 20 години и едвам намерих и успях да сваля сезоните му, така че каквото има - такова. Става въпрос за сериала 24 CTU, четох, че и други колеги от форума са му фенове. Ще се радвам ако някой сподели по добро качество или субтитри, защото и тях трудно намерих и голяма част не са синхронизирани добре. Преди години го даваха по наша телевизия и имаше в торентите варианти от БГ телевизия, не съм сигурен с превод или субтитри беше, но си струваше. Сега го няма никъде за съжаление, а въпреки годините си е най живия и хубав сериал според мен.
Под "едвам го намерих" имаш предвид по тракерите, вероятно?
where to watch 24 (tv series) - Google Search
[QUOTE=Gena_bs;1090580]Под "едвам го намерих" имаш предвид по тракерите, вероятно?
Да, по тракерите. Искам да имам всички серии в колкото е възможно по добро качество. В Дисни + го има и специално за това си платих акаунт, но останах разочарован че няма бг субтитри, а аз не съм толкова на ти с английския ;)
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
kar4o73
Да, и аз от там взех субтитрите, но за сезон 1 и 2 например не са добре синхронизирани, счупих се от нагласяне. Сезон 3 са ОК и за сега до него съм изгледал, ще видя как са следващите. Благодаря за руския тракер, виждам, че там качеството е доста по добро от това, което аз съм изтеглил. Ще изтегля да видя как е, но ако е с руско аудио предполагам ще е дразнещо :)
[QUOTE=dss;1090588] Цитат:
Gena_bs
Под "едвам го намерих" имаш предвид по тракерите, вероятно?
Да, по тракерите. Искам да имам всички серии в колкото е възможно по добро качество. В Дисни + го има и специално за това си платих акаунт, но останах разочарован че няма бг субтитри, а аз не съм толкова на ти с английския ;)
- - - - - - - - - -
Да, и аз от там взех субтитрите, но за сезон 1 и 2 например не са добре синхронизирани, счупих се от нагласяне. Сезон 3 са ОК и за сега до него съм изгледал, ще видя как са следващите. Благодаря за руския тракер, виждам, че там качеството е доста по добро от това, което аз съм изтеглил. Ще изтегля да видя как е, но ако е с руско аудио предполагам ще е дразнещо :)
Всички качествени релийзи само от Rutracker дърпам..... Който знае Руски му идва дюшеш, но същотото е и за Английския, който също владея. А за синхронизирането KODI може да ги измества, напред или назад във времето, има и онлайн платформи които правят същото, но трябва да знаете оправната точка колко точноп избързват или изостават.
Изтеглих първи сезон, чудесно е че има английско аудио. Още веднъж Благодаря на kar4o73
От телевизора си местя синхронизацията до 60 сек. може, но те постоянно играят и от -60 стигам до +60, като през 5 мин. трябва да ги местя :( Изгледах този сезон с мъка, надявам се останалите да са ОК
Един съвет от мен относно субтитрите.
Първо си изтегли субтитрите и разгледай имената на файловете. Обикновено в имената се съдържа инфо за рилийза за който се отнасят.
Ако името на суб файла е примерно сериал.1999.S01E99.1080p.HDTV.рилийз.група.srt търсиш HDTV версия на торента, а не първия, който ти попадне.
Може да е сериал.1999.S01E99.1080p.WEB-DL.рилийз.група.srt или сериал.1999.S01E99.1080p.WEBRIP.рилийз.група.srt
Успех!
Цитат:
Dominator
Към автора, съвет да не сваляте филми в този архаичен формат.... нито има Dolby Vision, нито HDR, нито читав битрейт итн.... Това е подигравка да се пуска на OLED пък дори и на LED TV.
Какво казваш - да си изхвърлим допотопните ЛЕД, които заравят в гробищата модерните и неустоими ОЛЕД
Цитат:
Slusatel
Какво казваш - да си изхвърлим допотопните ЛЕД....
Добра идея :)