Здравейте, с дистро Слак 10 съм, имам проблем с настройването на ВПН-а, използвам пптп, но се оказа, че доставчикът ми изисква нещо си наречено МППЕ. Като написша в оптионс.пптп мппе-40 и пак стартирам пппд, ми казва че няма такава команда. Бихте ми ли казали какво точно трябва да направя?[^]
MPPE-40 е един от начините за компресия (encription) в pptp протокола. Провери първо дали ти е инсталиран пакета. Ако е - го деинсталирай и после го инсталирай наново. Така тръгва под SuSE 9.1. Ако пък не е инсталиран, просто го инсталирай.
<font face="Verdana">Еххх някои доставчици имат и компресия, браво, браво...похвално Де да беше и при нас така...то не че няма, ама не на всеки. С риск да бъде преместен поста ми, ще попитам случайно някой дали не знае откъде може да се дръпне SuSE 9.2 Pro.</font id="Verdana">
MPPE e Microsoft Point-to-Point Encryption, което не е компресия, а криптиране на данните... за да го подкараш си теглиш пач или кернел с MPPE, прекомпилираш и готово... може да ползвасх МППЕ вече..
az sashto sam s slackware 10 i polzvam PPTP, obache tova go pravhi predi polovin godina i ne pomnq mnogo s podrobnosti. ama mislq che mpppe si go slojih bez da precompiliram kernela. Nameri si pptp-extras taka se kazvashe arhiva, vatre ima vsichko koeto ti trqbva ima i pptp-options ot koito mnogo lesno se nastroiva vsichko
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Еххх някои доставчици имат и компресия, браво, браво...похвално Де да беше и при нас така...то не че няма, ама не на всеки.
<div align="right">Originally posted by net_master - 11/10/2004 : 09:57:32</div id="right">
А случайно дали би могъл да ни открехнеш освен забавяне и натоварване какво друго се постига с компресия при ЛАН? Или караме на принципа "Шамар да е, аванта да е"?