Здравейте на всички. Това е един въпрос мястото на което не съм сигурен, че е тук. Ако е така преместете го.
Проблема ми е следния: със SuSE 9.2 Professional, KDE 3.3.0, kernel 2.6.8-24.11, драйвери на видео картата свалени през YOU (от ftp://mirrors.globaltech-bg.com/suse/ )съм. С тази дистрибуция съм от януари, но поради моя грешка се наложи да я преинсталирам. Та вчера я преисталирах и започнах да я възстановявам както си беше. Инсталирах си MPlayer-1.0pre5-pm.1.i586-01.rpm и сега искам с него да си гледам филми на TV-то, тъй като преди също го правех. В документацията на плеъра пише, че трябва да си настроя tv-out като направя тази конфигурация:
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Section "Device"
Identifier "GeForce"
VendorName "ASUS"
BoardName "nVidia GeForce2/MX 400"
Driver "nvidia"
#Option "NvAGP" "1"
Option "NoLogo"
Option "CursorShadow" "on"
Option "TwinView"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "MetaModes" "1024x768,640x480"
Option "ConnectedMonitor" "CRT, TV"
Option "TVStandard" "PAL-B"
Option "TVOutFormat" "Composite"
EndSection</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Да но преди като я направех и всичко си заработваше и си гледах филмите на ТВ-то, а сега с нея нямам никакъв сигнал. Какво трябва да направя за да имам отново сигнал на телевизора? Оргиналната ми конфигурация на файла XF86Config е:
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Section "Device"
BoardName "GeForce4 MX440SE"
BusID "1:0"
Driver "nvidia"
Identifier "Device[0]"
Screen 0
VendorName "NVidia"
EndSection
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Търсих из форума, но не намерих информация която да ми помогне, правих си и няколко конфиг файла от този адрес http://www.sorgonet.com/linux/nv-online/ но резултатът бе Х сървъра не иска да се стартира. А щях да забравя видео картата ми е GeForce MX440 AGP 8x, whit TV-out 128MB