Аз ли или някой друг е виновен?
Положението е следното . Имам инет(кабелка) и вътрешна мрежа. С Slack 8.0 съм. Пуснал съм sshd , с netstat -tan виждам че е така 0.0.0.0:22. Не пускам SSH през inetd. Машината бачка да пуска инет на вътрешната мрежа и го прави чудесно, само че не мога да осъществя връзка от инет към SSH ми (мисля и че към порт 80 не мога, но не съм си играл с настройките на Apache-то). Веригите INPUT, PREOUTING и OUTPUT са ACCEPT. В PREROUTING имам само правила които са валидни от eth1(вътрешната мрежа).OUTPUT-a и той е чист. В INPUT имам само блокираши 137:139. Първо си мислех че ISP-то ме филтрира на порт 22 или по-лошото да блокира всички връзки към мен с вдигнат само флаг SYN, но сложих акаунт правило да следи дали към мен идват пакети със вдигнат само SYN флаг(от eth0[inet]) и се оказва че идват и не е(поне засега) от ISP-то. В ядрото съм вградил няква функция syn-coockies, която според обяснението там не е виновна за нищо. Чудя се къде ли е проблема, след като се вързвам от вътрешнета ми мрежа към ssh.
Направих си free shell акаунт и пробвах оттам да се закача към SSH-a. Но ми дава Connection closed by remote host
Дайте идея къде е проблема?
da ne bi da imash neshto v hosts.allow/hosts.deny koeto ti prechi?
Problema e v ssh-to :)
ne go tursi na drugo mesto :)
ili nakarai nekoi deto razbira da ti go opravi :)))
ili neznam :)))
az moga, ama ot tova si izkarvam kinti :)
Moje bi neshto Keyvete ti ne sa nared trqbva da vidish dali gi ima genirirani dali samo po mestata si slojeni i ..... Mislq che e ot tova no ne sum siguren
Ако изглежда твърде хубаво, за да е истина,сигурно е.
s kakuv acaunt se opitvash da se lognesh s root ili s niakakuv drug user????
http://www.rootbg.com
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
s kakuv acaunt se opitvash da se lognesh s root ili s niakakuv drug user????
http://www.rootbg.com
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Toi izobshto ne moje da se zakachi na 22-ri...
riskuvai za kratko vreme - spri ipchains i proveri kak e
no se opasqvam, che maddog e prav...
Dig for gold
Dig for fame
You dig to make your name