Положението е следното . Имам инет(кабелка) и вътрешна мрежа. С Slack 8.0 съм. Пуснал съм sshd , с netstat -tan виждам че е така 0.0.0.0:22. Не пускам SSH през inetd. Машината бачка да пуска инет на вътрешната мрежа и го прави чудесно, само че не мога да осъществя връзка от инет към SSH ми (мисля и че към порт 80 не мога, но не съм си играл с настройките на Apache-то). Веригите INPUT, PREOUTING и OUTPUT са ACCEPT. В PREROUTING имам само правила които са валидни от eth1(вътрешната мрежа).OUTPUT-a и той е чист. В INPUT имам само блокираши 137:139. Първо си мислех че ISP-то ме филтрира на порт 22 или по-лошото да блокира всички връзки към мен с вдигнат само флаг SYN, но сложих акаунт правило да следи дали към мен идват пакети със вдигнат само SYN флаг(от eth0[inet]) и се оказва че идват и не е(поне засега) от ISP-то. В ядрото съм вградил няква функция syn-coockies, която според обяснението там не е виновна за нищо. Чудя се къде ли е проблема, след като се вързвам от вътрешнета ми мрежа към ssh.
Направих си free shell акаунт и пробвах оттам да се закача към SSH-a. Но ми дава Connection closed by remote host
Дайте идея къде е проблема?