Kak da si podkaram liloto sled kato si preinstalnah windowsa.
Stawa vapros za Mandrake 8.1
Kak da si podkaram liloto sled kato si preinstalnah windowsa.
Stawa vapros za Mandrake 8.1
Abe ne razbiram mnogo
ama ako nemah bootdisk e mnogo kofti
Windows-a ti prezapisva MBR i e gadno
az ne otdava imah takav problem i s
boot CD-to vlizash i pravish installacia
bez da formatirash i instalirash nishto
mislia che taka mozebi beshe neshto ama
ne garantiram .... sorry neka i drugite da kazat
neznam kak e s tvoita distributsia, ama 6te ti kaja kak varvi sas SuSE:
zna4i parvo bootva6 (cd ili disketa). posle si mountva6 hdd-tata. sledtova nameri kade ti e lilo.conf (vapreki 4e ako ne si smenial partitioni niama smisal da go preconfigurira6) i go redaktirai. sledtova izpalni lilo kato komanda i si gotov (pone se nadiavam, 4e i az ne sam ot nai golemite razbira4i;o)
<font color=red>PECUNIA NON OLET</font id=red>
Hi!
Az pak savsem ne sam ot razbira4ite no i na men mi se slu4i podobno nesto ta da ti kaza kvo se polu4i.
Skapa se windowsa i formatirah C: kadeto si bese toi.Linuxa koito sam instaliral e na drug HD. Sled tova si instalirah vsi4ko po wina i Liloto si bootva bez problem. Oba4e wina mi e pak na c:
A i zabravih da pisa 4e javno tva Lilo v MBR se e zabilo.
Ddimitrov
Edited by - Mitko744 на 06/05/2002 18:26:03
Ако Lilo-то е инсталирано в MBR няма как да изчезне от инсталация на Win.Обаче ако е инсталирано в bootsector - тогава губиш.
Всъщност мисля,че имаше няква команда с която пак може да си сложищ пак Lilo-то.
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Всъщност мисля,че имаше няква команда с която пак може да си сложищ пак Lilo-то.
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
#/sbin/lilo е командата.