Отговор: Linux XP Desktop
Izviniavam se za latinicata!
V momenta sam bootnal edno CD s Fedora.
Moje li niyakoi da kaje kak da si kopiram sadarjanieto ot flashkata na tvardia disk.
Mnogo molia za pomosht!
Kade mu e terminala na tazi Fedora?!
Each time, if I want to use terminal, I press super key, typing terminal in search box, and enter to select terminal icon.
Беше ми по-лесно да го сърчна от колкото да го напиша :) Ненавиждам новият Gnome, първото нещо което правя е да си върна старият MAC вид на Gnome classic.
Цитат:
Първоначално публикувано от
InternetZombie
Izviniavam se za latinicata!
V momenta sam bootnal edno CD s Fedora.
Moje li niyakoi da kaje kak da si kopiram sadarjanieto ot flashkata na tvardia disk.
Mnogo molia za pomosht!
Kade mu e terminala na tazi Fedora?!
Ами много просто.
1. Включвате флашката в УСБ порта
2. Избирате файловете които искате да копирате и ги маркирате
3. Избирате диска които, на които искате да копирате файловете, (ако го няма на десктопа) потърсете го в mount/dev
понеже няма тема за Linux на лаптопи, ще постна новината тук
Linux стана опасен - едно от ядрата на системата може физически да деактивира дисплея на лаптопа, макар и не на всички модели
Рискови модели на Intel CPU
Linux ядрото 6.0 беше пуснато наскоро и версия 6.1 е планирана да бъде пусната скоро. Много потребители обаче все още не са преминали към него. И както се оказа, има проблем в едно от старите ядра, което засяга видео подсистемата. Може физически да повреди дисплея. Това се отнася за ядрото на Linux 5.19.12, но във версия 5.19.13 проблемът беше решен.
Провалът засяга само лаптопи с процесори Intel, които работят с дистрибуция, базирана на ядрото Linux 5.19.12. Проблемът изглежда е свързан с графичния драйвер на Intel, който кара дисплея да мига бързо в бяло. Един от инженерите, който участва в разработването на ядрото на системата, обясни, че това е некоректно забавяне на захранването на LCD панела. Поради това дисплеят може да се провали, защото просто не е проектиран да работи в този режим дълго време.
Отбелязва се, че проблемът се е проявил на лаптопи, където екраните са били директно свързани към интегрираното видео ядро. Също така беше подходящо за модели с Nvidia Optimus и някои модели с Radeon графика (ако има такива).
Отбелязва се, че лаптопи с процесори AMD, конвенционални и хибридни, не са засегнати от този проблем. Също така, разработчиците посъветваха да не инсталирате "проблемната" актуализация за тези, които не са имали време да актуализират.
https://www.phoronix.com/news/Intel-...-Linux-5.19.12
https://www.tomshardware.com/news/li...aptop-displays