Здравейте,
въпроса ми е дали някой е успял да го реализира и ако е успял как?Благодаря
п.п
Системата е Linux Mint 13.
Здравейте,
въпроса ми е дали някой е успял да го реализира и ако е успял как?Благодаря
п.п
Системата е Linux Mint 13.
Здравей!
С какви проблеми по-точно се сблъскваш?
Целта каква е - да имаш познат интерфейс под Линукс, например? За друго не се сещам... Libre Office с инсталирани плъгини за мен е 99% покриващ функциите на Office2010 за ежедневна домашна/малък_офис работа (е, някои неща не стават по еднакъв начин, логично е!).
Ако търсиш интеграция с други Microsoft продукти, като Share Point, защо ще ти трябва Линукс като платформа? Би следвало да ти се предостави корпоративен лиценз за Windows. Затова и не съм го правил, но ако толкова си на зор, ще пробвам!
Ако по някаква причина се изискват документи във формат .***x (.docx, .xlsx и т.н.) - работил ли си с Google Docs или с Microsoft My Office?
Има и друг сценарий: Windows във виртуална машина и там си инсталираш Офис2010!
Здравейте,
тъйкато съм начинаещ какви плъгини към LibreOffice трябва да се инсталират?Благодаря
По принцип слагаш тези, които ти трябват. Ако си свикнал с дадена функционалност в 2010, а я няма точно такава в LibreOffice, търсиш си я в LibreOffice Extensions
На мен примерно са ми трябвали и съм си инсталирал тези: Copy only visible cells, Fixed values for Calc, Calendar for Calc, Search in Calc, CT2N - Convert Text To Number (and dates), ShowNotes, BorderLiner, Import csv - в тяхна помощ съм се доближавал и надминавал удобството при работа с Excell 2003.
Сблъсках се с един проблем.Не откривам в Libre Office начин за номерация на страници.1,2,3,4,5...., отгоре или отдолу, в ляво или дясно няма значение.Търсих и в "Extensions", но и там не открих.Въпросът ми е дали е възможно това в този офис?Надявам се да помогнете!Благодаря
Номерата на страници обикнoвено се слагат под или над текста - тези полета се наричат footer/header.
За добавянето на номер на страница във footer си има страничка в хелпа на LibreOffice: Writer/Inserting Page Numbers in Footers - LibreOffice Help:
To Insert a Page Number
Choose Insert -> Footer and select the page style that you want to add the footer to.
Choose Insert -> Fields -> Page Number
Edit:
То и при 2010 си е така: Add or remove headers, footers, and page numbers :
On the Insert tab, in the Header & Footer group, click Page Number.
Този пост е редактиран от emos; 05-11-12 в 18:08.