Христос Воскресе, но който си има работа и през празниците се замаява :D .

Опитвам се да си внедря за лично ползване groupware система E-Groupware на Убунуту 12.04 сървър, но с абсолютно пълната му функционалност, но тъй като някои работи не съм съвсем сигурен как ще ги ползвам, желанието ми е да стане на няколко стъпки и първата от тях е настройка на мейл сървъра на системата с Postfix и Cyrius IMAP и до колкото разбирам трябва да бъде с ldap аутентификация. Мейл сървъра трябва да работи и с всеки друг локален клиент от рода на Аутлук, Тъндърбърд и други. E-Groupware, освен другите си функционалности и уеб базиран и-мейл клиент който в последствие трябва да се свърже с този и други мейл сървъри.
За целта съм инсталирал Убунту 12.04 на виртуална машина и така и ще се ползва в последствие и съм го свързал директно към външното ИП към което съм насочил домейн от хост.бг. Инсталирал съм Уебмин за графични настойки на сървъра и желанието ми е да се настройва всичко през него, защото в последствие, след пълната настройка на системата ще бъде преместен на друго ИП и друг домейн на които реално ще се ползват, а този ми е само за експерименти.
Пълна Индия са ми тези мейл сървъри и уеб технологии, а личните ми интереси са в съвсем друга посока, за да ги уча тепърва, а и никой не е прокопсал като си прави всичко сам.
Ако някой има желание да помогне, нека ми пише на лично, а в темата само за допълнителни питания.