От каде мога да си драпна драивари за саунда. С Epox 8RDA сам и чипа ми е RealTeak ако не се лажа
Преглед за печат
От каде мога да си драпна драивари за саунда. С Epox 8RDA сам и чипа ми е RealTeak ако не се лажа
напиши на конзола lspci и пейстни аутпута, той ще покаже какъв точно ти е чипа, от там на сетне ще го мислим.
nVidia Corporation: Unknown device 006a ( rev a1 )
дано да ти говори нещо,защотото на мене не [:)]
това определено не ти е саунда...
трябва да е нещо от сорта:
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8367 [KT266]
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8367 [KT333 AGP]
00:0b.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905C-TX/TX-M [Tornado] (rev 6c)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8233 PCI to ISA Bridge
00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586B PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:11.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 1b)
00:11.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 1b)
00:13.0 Multimedia audio controller: C-Media Electronics Inc CM8738 (rev 10)
01:00.0 VGA compatible controller: Matrox Graphics, Inc. MGA G200 AGP (rev 01)
Ами виждам че даното ти е с чипсет на Via,моито е с nForce.Мисля че няма смисал да ви лажа [:)]
spoofer до колкото ми е известно от скоро по Linux сайтовете свалиха драйверната поддръжка за NVIDIA и сега всички драйевери за Linux се теглят директно от сайта на NVIDIA:
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
така, че тегли напражо оттам (не знам дали ще има нещо на страницата на EPOX)
Всъщност аз вече си ги намерих от страницата на Realtek.Мерси все пак.А и да питам как да си подкарам графичната среда на Slack-a.
Пишеш startx или kdm (за KDE) и gdm (за Gnome).
пробвах с стартх обаче ми дава някаква грешка.Иска да едитна един фаил.Нещо от рода на ( абе кадето се намира в /X11 ).
Обаче като го отворя вътре е пално с настроики и определено няма да се справя,тай като несам толкова запознат с хардуера си.
Няма ли някаква графична програмка с която да го едитна,вместо с pico-to?
Пробвай с xf86cfg