Member
ха де
От каде мога да си драпна драивари за саунда. С Epox 8RDA сам и чипа ми е RealTeak ако не се лажа
Senior Member
ха де
напиши на конзола lspci и пейстни аутпута, той ще покаже какъв точно ти е чипа, от там на сетне ще го мислим.
Member
ха де
nVidia Corporation: Unknown device 006a ( rev a1 )
дано да ти говори нещо,защотото на мене не [ ]
Senior Member
ха де
това определено не ти е саунда...
трябва да е нещо от сорта:
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8367 [KT266]
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8367 [KT333 AGP]
00:0b.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905C-TX/TX-M [Tornado] (rev 6c)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8233 PCI to ISA Bridge
00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586B PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:11.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 1b)
00:11.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 1b) 00:13.0 Multimedia audio controller: C-Media Electronics Inc CM8738 (rev 10)
01:00.0 VGA compatible controller: Matrox Graphics, Inc. MGA G200 AGP (rev 01)
Member
ха де
Ами виждам че даното ти е с чипсет на Via,моито е с nForce.Мисля че няма смисал да ви лажа [ ]
ха де
spoofer до колкото ми е известно от скоро по Linux сайтовете свалиха драйверната поддръжка за NVIDIA и сега всички драйевери за Linux се теглят директно от сайта на NVIDIA: http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
така, че тегли напражо оттам (не знам дали ще има нещо на страницата на EPOX)
Member
ха де
Всъщност аз вече си ги намерих от страницата на Realtek.Мерси все пак.А и да питам как да си подкарам графичната среда на Slack-a.
Member
ха де
Пишеш startx или kdm (за KDE) и gdm (за Gnome).
Member
ха де
пробвах с стартх обаче ми дава някаква грешка.Иска да едитна един фаил.Нещо от рода на ( абе кадето се намира в /X11 ).
Обаче като го отворя вътре е пално с настроики и определено няма да се справя,тай като несам толкова запознат с хардуера си.
Няма ли някаква графична програмка с която да го едитна,вместо с pico-to?
Горе