-
KNOPPIX 3.3
В момента пиша от кнопикса на кирилица. Вундаба [:D] Просто за информация ще споделя как си подредих системата.
1. Копирах директорията Knoppix от дистрибутива в роота на фат32 дял, при мен под виндоус изглежда като E:\Knippix, а под линукс дяла е /dev/hda7
2. Пуснах го веднъж от цд-то заради настройките (резолюция, рефреши) след което записах и конфига на /dev/hda7 чрез Save Knoppix configuration.
3. Направих си боотваща дискетка от дистрибутива и промених някой неща във файла syslinux.cfg (на дискетката разбира се).
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
DEFAULT vmlinuz
APPEND ramdisk_size=100000 init=/etc/init lang=ru apm=power-off hda=scsi hdb=scsi hdc=scsi hdd=scsi hde=scsi hdf=scsi hdg=scsi hdh=scsi vga=791 initrd=miniroot.gz nomce quiet BOOT_IMAGE=knoppix fromhd=/dev/hda7 myconfig=/dev/hda7
TIMEOUT 30
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Промених времето за чакане на 3 секунди. Промяната за езика е lang=ru и в края добавих fromhd=/dev/hda7 myconfig=/dev/hda7 за да не го пиша всеки път.
И о, чудо [:D][:)][:D] Имам си български на кнопикса, че даже на иконката си пише bg. На всичкото отгоре цд-то става ненужно, скоростта се вдига неимоверно. Ако поискате кнопикс - боотвате от дискетката и без писане тръгва вашата си система [:D] Все пак не може да се инсталират нови неща, например НВИДИА драйвери, от хард диска си го третира като от цд-то. Всичко си е в рама. Но занапред усещам и натам ще има развитие. Сисадмина ще черпи [:p] Е, ако някой има идея как да си инсталирам НВИДИА драйвера - да сподели, моля [8)][:)]
Лол, и с gaim безпроблемно си вързах ICQ-то и чета и пиша на кирилица в него..бре да му се не види [8)][:)]
-
KNOPPIX 3.3
Това с кирилицата не ме учудва....
Но ако успееш да направиш кнопикса да върви само от HDD без да иска CD/Disketa..
-
KNOPPIX 3.3
А пробвал ли си да пуснеш някой филм с така работещата кирилица да видиш как са субтитрите.
-
KNOPPIX 3.3
Ми то няма mplayer на кнопикса, пък другия плейър нещо не подържа субтитри.
Пък и какъв е проблема да си инсталираш кнопикса на харда, в някво readme го пишеше как става.
С GAIM можа ли да свалиш contact листата от сървъра ?
-
KNOPPIX 3.3
Субтитрите на xine се пускат от команден ред, сега нямам време да тествам.
Gaim тегли контакт листата :)))
ДК, определено може да се боотва и от хард диска, но не желая да имам линукс дялове и боот записи за кнопикса. И да ме питаш защо - не мога да ти отговоря :) Може би затова, че след като разкарах ехт3 дяловете и диска ми престана да чегърта странно, а го бях отписал.
-
KNOPPIX 3.3
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това с кирилицата не ме учудва....
Но ако успееш да направиш кнопикса да върви само от HDD без да иска CD/Disketa..
<div align="right">оргинално мнение на DeathKnight</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> Knoppix 3.2 имаще скрипт hddinstall. Не вярвам да са го махнали.
-
KNOPPIX 3.3
По въпроса за инсталацията на KNOPPIX-а в/у HDD-то.
След пълно зареждане на ОС-а от CD-ROM-а с CTRL-ALT-F1 си пускате конзола с root права и се пише "knx-hdinstall", след което следва нормална инсталация.
Заб.: Горното важи само за версия 3.3
-
KNOPPIX 3.3
Имайки предвид как boot-ва от дискета не вярвам да има проблеми ако се инсталира един grub да boot-ва от image на твърдия диск