Ъъъ, то мандрейка си има инсталатор/деинсталатор на пакети за тази цел. Ползвай него, казва ти "пъхни цд1, пъхни цд2", таман като за тебе![]()
Ъъъ, то мандрейка си има инсталатор/деинсталатор на пакети за тази цел. Ползвай него, казва ти "пъхни цд1, пъхни цд2", таман като за тебе![]()
Да KOKOSH така е, но разговора се прехвърли на плоскостта какво още трябва да инсталирам за да мога да компилирам src.
Ще рече, мен ми е ясно как да инсталирам от дистрибуцията, знам за какво служи поставката чаши [:D], чувал съм за ЦД [това дето си го слагат на конец на огледалата в колите] [:D], но нямам представа кое точно от всичко трябва да инсталирам.
Имената на файловете не ми говорят нищо, в Мандрейк е така. А за да намеря точно това, което ми трябва, е нужно за всеки файл един по един да чета какво пише отдясно [описанието на това какво се крие под rpm-а]
Не е невъзможно, но предпочитам, ако са две три неща, да ги науча от вас вместо да ги търся файл по файл.
В мандракето имаше един графичен инструмент за управлнив на пакети. Нещо от сорта на gnorpm или е** ли му ма**** как точно се пишеше - ползвах го преди време на 6.2-ката би трябвало да се е запазил и до наши дни. Та пускаш си го издирваш там gcc-то и въпросният инструмент ще ти качи всички dependensies - всичките девел библиотеки и аутоконфове, аутомейкове...