Резултати от 1 до 6 от общо 6

Samba web frontend

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Samba web frontend

Интересувам се дали някой някога се е опитвал да направи следната боза:

1. Локална мрежа с еди колко си споделени ресурси (Samba)

2. Рутър под линукс който през определен интервалл от време проверява кой е онлайн какво е шернал и т.н.

3. Web interface което е от външната страна на рутъра през който могат да се теглят файловете споделени в локалната мрежа.

-----------------------

Идеята е извън мрежата файловете които са шернати в мрежата да изглеждат сякаш са на рутъра.

Причините това да стане така са много, не ми се ще да ги разисквам. До момента стигнах до следното състояние на проекта:

-Индексирането работи

-Нито на Perl, нито на php може да се напише подобно нещо. За теглене на web и ftp ресурси това е сравнително лесно приложимо. За шернати ресурси от майкрософтска мрежа обаче не е.

Единствения вариант за който се сещам е монтиране на ресурсите на отдалечените хостове (mount -t smbfs), което обаче ми се струва малко грубо като решение - който е виждал какво става когато отдалечения хост падне ще се сети какво имам предвид.

Варианта със временното копиране на тегления файл във temp директория също има своите сериозни минуси.

Идеи?

//черпя бира (ако работи много бира)

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2002

Samba web frontend

Ако намериш решение го постни тука защото идеята е доста интересна.

4. wfw
    wfw е офлайн

Тук е от
    Aug 2003

Samba web frontend

fori, gledah neshto napisano na php, daje maj go puskah. to browse-wa samba mrejata i downloadwa na servera temporary file-a i ot tam se tegli ot klienta.

sorry, che ne pisha na kirilica, ama nqmam nerwi i e 1.36 a.m. 9.12.2003

ako iskash sha go potyrsq pak, ama ako 5 choweka reshat da teglqt filmi toq ruter sha trqq ima mongo mqsto na harda

5. Тук е от
    Oct 2003

Samba web frontend

Nqma nikakyv problem ako izpolzvash java. jCIFS e tova koeto ti trqbva

http://jcifs.samba.org/

Uspeh! []

6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Samba web frontend

wfw, знам за какво ми говориш, поради определени обстояелства не е много приложимо. Написах нещо подобно, остава само да се преборя със специалните символи в имената на файловете (благодарение на "чудесната" документация карам по метода на опитите и грешките) Джавата още не съм я овладял, а и нямам особено намерение засега

7. Тук е от
    Feb 2003

Samba web frontend

Според мен по добрия вариант е да си пустнеш едно фтп и през него да пускаш навън това което е шернато и индексирано на самбата ( не съм го правил но мисля че може да стане )

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Питанка за Samba
    От Nedko във форум Linux
    Отговори: 5
    Последно: 19-10-05, 15:23
  2. Samba sharings and XP
    От PAfel във форум Linux
    Отговори: 6
    Последно: 24-01-04, 12:13
  3. Samba + NT Domain
    От Coppermine във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 04-09-03, 14:15
  4. SAMBA i Domain
    От krasi във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 15-10-02, 16:28
  5. Red Hat 7.1 & Samba 2.7
    От Matrix във форум Linux
    Отговори: 2
    Последно: 04-10-01, 17:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе