Понеже е по-близо до Linux отколкото Windows питам тук. Та сложих значи 4.0.302 final ver. и понеже почти нищо не чаткам от Linux, а ядрото му е някакво такова имам няколко въпроса към тези които знаят нещо. Целият хардуеър бачка без проблем, но звука ми е 5.1 а никъде неможах да открия как се променя броя на колоните. Това дори и да не се оправи може да се преживее, но основния ми проблем е сварзан с програмите. Понеже основният пакет програми е доста беден си свалих 2-3, които за момента ми трябват(MPlayer i OpenOffice) но са с разширение .dev. Според инструкциите за инсталирането им се компилират с команди, които ми пише че са в библиотеките на CNR(Click-N-Run ли е това незнам). Ще поясня само, за тези които незнаят, че Click-N-Run е някакъв вграден инсталър на самият Lindows и ако искаш програма която я нямаш в основният пакет го натискаш, то отива на Lindows.сом и ти казва плати и ще ти кача програмата дато ти трябва[!]. Ако някой е качвал тая мизерия(Lindows-а) и знае как става инсталирането на програми ще съм му благодарен, ако ми каже как става, че съм като 'мишка в трици' в тая история
А понеже прочетох, че даже, разбираш ли, може и Windows програми да подкарваш на него ще ми е интересно да знам как става и някои успял ли е и как?
BTW успях да си пусна LAN Интернета, и успешно виждам и споделям с Windows PC-тата в мрежата.
Благодаря предварително