Резултати от 1 до 4 от общо 4

Lindows ???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    221
    #1

    Lindows ???

    Понеже е по-близо до Linux отколкото Windows питам тук. Та сложих значи 4.0.302 final ver. и понеже почти нищо не чаткам от Linux, а ядрото му е някакво такова имам няколко въпроса към тези които знаят нещо. Целият хардуеър бачка без проблем, но звука ми е 5.1 а никъде неможах да открия как се променя броя на колоните. Това дори и да не се оправи може да се преживее, но основния ми проблем е сварзан с програмите. Понеже основният пакет програми е доста беден си свалих 2-3, които за момента ми трябват(MPlayer i OpenOffice) но са с разширение .dev. Според инструкциите за инсталирането им се компилират с команди, които ми пише че са в библиотеките на CNR(Click-N-Run ли е това незнам). Ще поясня само, за тези които незнаят, че Click-N-Run е някакъв вграден инсталър на самият Lindows и ако искаш програма която я нямаш в основният пакет го натискаш, то отива на Lindows.сом и ти казва плати и ще ти кача програмата дато ти трябва[!]. Ако някой е качвал тая мизерия(Lindows-а) и знае как става инсталирането на програми ще съм му благодарен, ако ми каже как става, че съм като 'мишка в трици' в тая история А понеже прочетох, че даже, разбираш ли, може и Windows програми да подкарваш на него ще ми е интересно да знам как става и някои успял ли е и как?

    BTW успях да си пусна LAN Интернета, и успешно виждам и споделям с Windows PC-тата в мрежата.

    Благодаря предварително

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    369
    #2

    Lindows ???

    Po golqama boza ot lindows nqama tova e nai izchancheniqa linux deto e praven nqakoga ako iskash moeto mnenie formatirari si hdd i si instalirai edin normalen linux kato SuSE ili DEBIAN moje i REDHAT grafichniqa im interfeis ne otstupva po nishto na lindows no za smetka na tova softuera im se instalira napulno bezplatno s rpm ili dpk paketi ..

    SuSE predlagat dopulnitelen paket za windows prilojeniq i za igri s pomoshtta na koito mojesh da podkarash i MS office ..

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    221
    #3

    Lindows ???

    Благодаря ти за съвета, но не ми е проблема в безплатните приложения, защото си намерих достатъчно такива за тоя мелез. Проблемът ми е как да ги кача??? За това че е бозав и изчанчен вече съм го разбрал(с доста от бъгавинете му се сблъсках). Но понеже съм 100% Lamer с Linux си мислех, че ще ми е по-лесно да почна от Lindows като уж по-близък до Win-овете. Мерси се пак за мнението ти.

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    112
    #4

    Lindows ???

    Suse Linux-a е по-лесен за инсталация и конфигурация от Windows (мое лично мнение), и Fedora-та е много приятна и лесна за работа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Lindows 4
    От PePe® във форум Linux
    Отговори: 4
    Последно: 20-10-03, 15:44
  2. Lindows 2.0
    От The Mask във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 26-10-02, 02:14
  3. Lindows
    От koko-bg във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 19-06-02, 11:00
  4. Lindows !!!!!!!
    От coolman във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 18-12-01, 00:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе