Имам едно старо РС AMD K5 75 CPU, 24MBRAM, 850 MB HDD
Та въпроса ми е: Може ли от това нещо да стане мейл сървър?
Имам едно старо РС AMD K5 75 CPU, 24MBRAM, 850 MB HDD
Та въпроса ми е: Може ли от това нещо да стане мейл сървър?
Ако е само за мейл, ще стане
Само зависи с колко потребители ще го натоварваш, колко активно ще го ползвати и ще трябва добре да се конфигурират квотите
потребителите ще са малко и не вярвам да се натоварва. въпроса е какъв линукс или БСД да му сложа, щото ред хат 7.2 и нагоре не тръгва. Същото се случва и с ФрееБСД ((
потребителите ще са малко и не вярвам да се натоварва. въпроса е какъв линукс или БСД да му сложа, щото ред хат 7.2 и нагоре не тръгва. Същото се случва и с ФрееБСД ((
Предлагам ти Slackware 8.0 или 9.0 .Аз лично съм го събирал на 500 МВ и то със всичко необходимо (необходимо за мен []), даже и Х си сложих. Мисля че и на теб ще ти свърши работа.
Яни, смяташ ли, че ще тръгне на 24 рам, щото май това ми се оказа големия проблем. Най-лошото е, че РС-то е старо и паметта му е също токова стара (
Да смятам че няма да има проблем с толкова памет.Може и да бъркам но мисля че 8мб рам беше минималното изискване.
На този компютър ще ти върви почти всяка дистрибуция, само че без графична среда.Горе долу на същата машина съм пускал Red Hat 9.0 като router.Защо не пробваш с Debian или също има дистрибуции, които се зареждат от дискета и работят перфектно на по-слаби машини примерно FreeSCO.
Благодаря за помощта!!!
Вече чета за sendmail-a
Качих Слакуер и нещата тръгнаха Ред Хат-а ми казва, че нямам достатъчно РАМ, въпреки че го инсталирам в текстова среда (
Още веднъж, БЛАГОДАРЯ !!!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Благодаря за помощта!!!
Вече чета за sendmail-a
Качих Слакуер и нещата тръгнаха Ред Хат-а ми казва, че нямам достатъчно РАМ, въпреки че го инсталирам в текстова среда (
Още веднъж, БЛАГОДАРЯ !!!
<div align="right">Originally posted by Fg*-*22/01/2004*:* 16:24:30</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не бъди чак такъв мазохист. Като за начало ти препоръчвам postfix