Как да конфигурирам мрежата? Аз съм с Red Hat 9.0,сложих IP адрес,активирах си мрежовата карта но май още нещо трябва да се направи което не го зная! Благодаря предварително!
Как да конфигурирам мрежата? Аз съм с Red Hat 9.0,сложих IP адрес,активирах си мрежовата карта но май още нещо трябва да се направи което не го зная! Благодаря предварително!
ми IPconfig ако не се лъжа беше командата.И аз бях като тебе и се чудех защо нямам нет в карайна сметка какво се оказа объркал съм адреса на DNS-a много глупаво ама к'во да ти кажа единственото което се сещам драйвера за картата да не се харесва на RedHat-a все пак кажи каква ти е картата
Reaktek ми е картата,въпроса ми е къде трябва да напиша workgroup и дали има още някаква настроика.
пример ///// ifconfig eth0 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 up /////// и натискаш ентер
после ///// route default gw 192.168.10.1 ///// и пак ентер
Blagodarq za informatiata no sled kato go napravq tova se polu4ava slednoto! Vuvejdam si az vsi4ki tezi neshta i sled kato natisna enter mi kazva: "command not found" Kakvo da pravq?
Отвори файла /etc/modules.conf с някакъв текстов редактор например mcedit /etc/modules.conf и вътре търсиш следното нещо : alias eth0 rtl8139too ako го няма го добавяш.След това редкатираш файл-а намираш се в /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 трябва да изглежда по следния начин :
DEVICE=eth0
BOOTPROTO=static
IPADDR=192.168.0.2
NETMASK=255.255.255.0
GATEWAY=192.168.0.1
ONBOOT=yes
.
Съхраняваш и след това редактираш /etc/resolv.conf като съдържанието му трябва да изглежда така : nameserver 192.168.0.1.
След това рестратираш мрежата с следната команда : /etc/init.d/network restart
Би трябвало да имаш интернет вече.
П.С. Адресите са само примерни да не вземеш да ги сложиш тях и да питаш после що няма интернет.
[:D]
Az internet si imam,s 2 mrejovi karti sum ednata mi e za internet a drugata za lokalna mreja,interesuvam se dali moga da vidq ostanalite pc-ta ot lokalnata mreja! Blagodarq!
Е с това трябваше да започнеш бе пич, за да ги видиш трябва да си подкараш една Samba. Не е много сложно ама иска 1-2 часа да си поиграеш .
BAD_BOBRIK за Sambata някъде из форума приказвано ли по този въпрос как с Lnx-a да видя другите PC от мрежата