ей хора ше ми кажете ли как да си оправя лана щото съм с ред хат 9 и немога да си опрая лан картата ... ше ми кажете ли кво по точно тряа да напрая ... картата ми е 3com 3c910 Integrated Fast Ethernet Controller
На местата на стойностите, отбелязани с червено, си записваш конкретните такива при теб.
След това изпълни тази команда
...#/sbin/ifconfig
за да провериш дали интерфейса се е "вдигнал". Ако не е, значи е много вероятно картата по някаква причина да не е открита. Оттам нататък... вероятно ще трябва да помолиш някой с повечко опит да дойде на място и да ти помогне, защото (без ни най-малко да искам да те обиждам) от въпроса ти личи, че тепърва започваш да се занимаваш с Linux.
Все пак, след като направиш това, което е описано по-горе, ако искаш, пиши какво се е случило - и най-вече дали си получил съобщение за грешка след първата команда (ifconfig с параметри).
Досега не съм разбрал някой да е открил драйвери за тази карта(дъно Albatron KX400-8XV, нали?). Като че ли най-разумно е да търсиш карта за драйверите ти, отколкото драйвери за картата...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Със сигурност най-много преди месец теглих драйвери за 3com оттам, но не знам къде съм ги забутал.
А какъв им е проблемът, че не се отваря, знае ли се?
<div align="right">Originally posted by etg*-*24/03/2004*:* 23:24:17</div id="right">
Ми не знам, във Favorites ми е и периодично кликам там, ама наистина от Нова година насам имат някакъв проблем. Или аз съм карък и все не им умервам сървера up []...
Драйверите си ги дръпнах, ама линкът нещо е поумрял... Ще го пробвам по-късно пак. btw, пробвах търсене в google, ама пусто не се сетих да търся за "netdrivers.tgz". Тоест, при мен не е от мързел, а от глупост [B)]...
ей хора абе дава ми некви грешки като напиша make install апък може и аз несщо да бъркам ако сте така добри ще може ли да ми напишите точно как да си инстална драйверите
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ей хора абе дава ми некви грешки като напиша make install апък може и аз несщо да бъркам ако сте така добри ще може ли да ми напишите точно как да си инстална драйверите
много благодаря ако ми помогнете[]
<div align="right">Originally posted by gangster4o - 29/03/2004 : 01:35:05</div id="right">