Резултати от 1 до 5 от общо 5

Инет???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. dbk
    dbk е офлайн

Тук е от
    Mar 2004

Инет???

Здравейте,

искам да Ви попитам.

Не съм много наясно с линукса но искам да направия

линукс серверче което да ми дава инет на друго 5-6

машини.

Може ли някои да ми каже как става.

Какво се настроива и как.

Мисля да слагам РЕД ХАТ 9.0.

Благодаря предварително

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Инет???

За настройването на един home gateway аз правя следните неща:

1. Активира се маршрутизацията под Linux по следния начин:

а. на команден ред се пише echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward, или

б. във файла /etc/sysconfig/network се задава стойност FORWARD_IPV4=true

2. На команден ред се пише iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE

3. Директивите IPTABLES_SAVE_ON_STOP, IPTABLES_SAVE_ON_RESTART и IPTABLES_SAVE_COUNTER във файла /etc/sysconfig/iptables-config се установяват на "ON".

Първата операция активира маршрутизацията под Linux.

Втората конфигурира вградения пакетен филтър по такъв начин, че постъпващи на външния му мрежов интерфейс заявки да се подлагат на адресна транслация (NAT). По този начин отвън изглежда, че всички заявки идват от една машина, а при пристигането на пакетите, предназначени за определен компютър от локалната мрежа се подменя ІР адресът на местоназначението. Ако интерфейсът на външната мрежа е вторият, командата трябва да бъде -o eth1.

Третата операция гарантира, че тази команда ще се съхрани в таблицата на iptables.

Преди това трябва да конфигурираш интерфейсите на вътрешната и външната си мрежа, което става с ifconfig. Ако имаш нужда от помощ, пиши тук.

Ето тук ще прочетеш повече за запазването на конфигурацията на iptables след рестарт:

http://www.redhat.com/docs/manuals/l...s-storing.html

Не се притеснявай, че материалът е написан за RedHat 7.2 - всичкото това върши работа и под Fedora Core 1 (която ти препоръчвам пред RH 9.0).

P.S. Прочети и този материал, ако искаш: http://www.alphacentauri.demon.nl/li...ction/gateway/

4. dbk
    dbk е офлайн

Тук е от
    Mar 2004

Инет???

благодаря ти много.

само че имам един друг проблем.

имам карта която ми я даде инет доставчика ми

3ком 410 хомеконект....

и ред хата не я хваща.

няма такъв дривер.

дадоха ми нещо да компилирам но ми дава някаква грешка ??

някои да е пускал такава карта?

5. Тук е от
    Feb 2004

Инет???

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">благодаря ти много.

само че имам един друг проблем.

имам карта която ми я даде инет доставчика ми

3ком 410 хомеконект....

и ред хата не я хваща.

няма такъв дривер.

дадоха ми нещо да компилирам но ми дава някаква грешка ??

някои да е пускал такава карта?

<div align="right">Originally posted by dbk*-*01/04/2004*:* 10:05:20</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не е възможно това е дистрибицията която наи много се разработва.Провери си картата да не е нещо дефектна.Не е възможно да не ти я прихваща.

6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Инет???

дай аутпута от lspci

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе