Резултати от 1 до 3 от общо 3

Слушалки Sennheiser PXC 450 Noise Gard Advance

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #1

    Слушалки Sennheiser PXC 450 Noise Gard Advance

    Досега не съм виждал ревю на български за тези слушалки. Също така вземайки в предвид цената им и това, че се продават само на 1 място у нас - реших да споделя мнението си, а и разбира се - да се похваля

    След като си навих идеята да се сдобия с нови качествени слушалки - еднакво добри и за домашно ползване, така и навън - първо тръгнах от тип "тапи" на Pioneer за малко под 300 лв. Четох ревюта, четох мнения и стигнах до заключението за себе си, че тип "тапи" колкото и да са удобни за носене навън - си имат недостатъци за сериозно ползване, особено у дома. Тогава се насочих към Pioneer HDJ-2000 - професионални DJ слушалки, много хвалени за техният звук, качествена изработка и издържливост. Ноо... четох и мнения, че не са особено подходящи за MP3 плеъри.

    Тогава се загледах в едни супер скъпи слушалки Bose Quiet Comfort 15 - цена 699 лв, ако се поръчат онлайн дават 5% отстъпка. Почнах да чета ревюта и мнения за тях и се оказа че този модел на Sennheiser PXC 450 Noise Gard Advance ги превъзхожда, при почти еднаква цена. Признавам си, че Sennheiser ми беше напълно непознато име и се учудих да разбера че е голямо име при слушалките от висок клас.

    И двата модела са предназначени за пътуващи най-вече със самолети. Активното им шумоподтискане изисква 1 AAA батерия в слушалките. Те имат микрофони отвън, улавят звуците под 1000 Hz и чрез инвертиран по фаза звук почти напълно го подтискат. Четох, че Sennheiser 450 имат по-добър звук от Bose QC 15, по-добре подтискат шума и не на последно място - при Bose когато свърши батерията - свършва и музиката. При Sennheiser 450 в такъв случай просто се превключва едно малко ключе на лявата слушалка от Normal на Bypass режим и тогава се слуша без шумоподтискането. На дясната слушалка странично има разположени няколко бутона:
    - talk through - когато се докосне, музиката спира, включва се външният микрофон и можеш да разговаряш с някого си без да сваляш слушалките;
    - volume + - силата на звука, когато Noise Gard e включен
    - Noise Gard on/off бутон

    Слушалките идват в луксозна опаковка, като с тях има полутвърд калъф за транспортиране в сгънато състояние - заемат удивително малко място и могат да се сгъват по 3 различни начина. 2 батерии AAA (изтощени), преходник за слушалките, както и специален адаптер за включване в аудио системите в самолетите.

    Първи впечатления - първо ги изпробвах без музика, само включих Noise Gard. Те и без шумоподтискането имат много добра изолация от шума, а с него усещането е все едно си под вода или в някаква дупка - малко странно в началото. Шумният ми климатик над мен почти спря да се чува.

    А музиката.... просто ме удивиха и ме накараха да се усмихна от удоволствието. В доста ревюта четох че звука им е crisp - тоест отчетлив. Да, така звучат, отчетливо в целият звуков диапазон. Добри баси, добри средни и високи. Аз съм пристрастен към високите честоти, а с тези слушалки даже ми се струва че са малко в повечко изразени.
    Като технически параметри, за звука дават диапазон 8 Hz - 28 000 Hz или казано с други думи - повече от колкото слуха може да възприеме.

    Е, сега чакам времето да се постопли и да видим дали ще се престраша да се покажа с тях навън...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    14
    #2

    Re:Слушалки Sennheiser PXC 450 Noise Gard Advance

    Браво на теб. Това е алтернативата на скъпите и качествени хай-фай аудио-системи!

  4. Novice
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    6
    #3

    Re:Слушалки Sennheiser PXC 450 Noise Gard Advance

    Искам да потвърдя за Sennheiser, че са наистина качествени слушалки. Аз лично ползвам модел за лична употреба от 180 лева и съм доволен, научих за марката преди малко повече от година, тъй като работя на място където складовите работници използват слушалки при складиране на стоки. До преди година ползваха Hama, вече ползват Sennheiser и повечето са си още с оригиналните части, не са поправяни, като имате впредвид, че предишните ги сменяха всяка седмица

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Noise cancelling software ?
    От kre10 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 3
    Последно: 21-08-17, 12:36
  2. Продават се слушалки sennheiser cx400
    От rskn във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 06-08-15, 10:21
  3. Продавам Sennheiser HD 598
    От theshadowmen във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 25-01-13, 15:39
  4. Продавам Sennheiser HD 555
    От ivoz2 във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 12-05-12, 11:27
  5. Звукова карта Creative sb live!(sb0060 EMU10k1) и слушалки Sennheiser HD201
    От xtremist във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-11, 21:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе