Избор на слушалки за музика.
Отговор: Избор на слушалки за музика.
Що не си вземеш слушалки тип тапи.Тези са с голямо съпротивление и няма да звучат добре на Nexus-а.
Защото, главно са за лаптопа, за нексуса ще ползвам оригиналните и в редки случай, тези евентуално ... :) Препоръчаха ми вече Sennheiser HD 201 ... ще помисля и ще реша. :)
ХД201 имат нужда от усилвател . Също така хубаво слушалки за музика,но за какъв жанр музика ?
За 30-40лв. каквито и да вземеш, няма забележима разлика. Гледай да ти харесват, да са удобни и... относително здрави.
Re: Избор на слушалки за музика.
аз съм с тапи на криейтив от ибей за 10$ или лева ли беше - много съм доволен, никой около мен не чува нищо, нито пък аз тях. а вадят изненадващ звук добри ниски, някои неща все едно за първи път ги слушах :) особено тези с по-голям битрет.
Ами, аз не слушам един жанр музика нон стоп, но да речем Рап ... :) HD201, някъде пишат, че трябва другаде не ... не мога да разбера и аз, но определено няма да си купувам усулвател за слушалки, не съм такъв ценител .... Добра идея, ще разгледам и в Ибей (ще погледна и криейтива), какво предлагат може в краен случай да си купя тапи ...
Малко по темата....Онзи ден също се замислих за нови слушалки, защото малкия на старите им разказа играта...Поръчах си от ebay. Избора е голям.
колкото за качеството и за усилватели или усб дак-чета има БГ производство на добри пари - дори и тук в ПРОДАВА са пускали,
ако звука ви от компа е лош е добро решение.
аз избирам в амазон и после купувам от ибей. в амазон има доста мнения от потребители. не е зле и някоя класация да се погледне или мнения в профисионалните форуми има много маниаци.
Доста слушалки са ми минали през ушите. И което разбрах е че по добри като качество на звука за по нисък клас от panasonic няма... За малко по високия клас ви препоръчвам Audio-Technica. имам два модела от тях CORE BASS In-Ear Headphones w/ Cord Wrap - Green | shopaudiotechnica.com и ATH-WS55 Solid Bass Over-Ear Headphones || Audio-Technica US и съм ги сравнявал с доста други дори по скъпи модели и честно да ви кажа са превъзходни за тези пари...
За ежедневна употреба вземай Филипс - имаме PHILIPS SHP 1900, нямам никакви забележки за тази цена.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristobotev
За ежедневна употреба вземай Филипс - имаме PHILIPS SHP 1900, нямам никакви забележки за тази цена.
Philips SHP1900 имаме в офиса 2 броя такива и никой не ги иска... хем колегите ми не са изобщо някакви аудиофили... единия колега който ги ползваше напусна а другия си купи някакви други за около 40 лева (май бяха накакви на Koss, но модел който не съм чувал и който за мен също не струва особено, но са доста по-добре от филипса а и той си ги слуша).
Сега ако послуша човек няколко часа може би може и да се приспособи към басовия и лишен от детайли звук и дори да почне да се кефи (особено ако никога не е чувал нормален звук), но за 20 кинта може да се вземе нещо по-нормално... всъщност каквото и да вземеш за 20 лева, вярвам че все ще е по-добро като звук :) Всъщност се чудя дали няма различни партиди SHP1900, и тези в нашия офис да са някакви дефектни, защото и други хора също са ми ги препоръчвали...
Иначе имат, предполагам, и хубави модели Филипс... но общо взето не съм имал възможност да се запозная с тях... иска ми се да пробвам Philips Fidelio X2, например...
Темата за бюджетни слушалки със сравнително приемлив звук, обаче, все още е актуална... та затова я повдигам малко :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
За 30-40лв. каквито и да вземеш, няма забележима разлика. Гледай да ти харесват, да са удобни и... относително здрави.
О, има, има... все пак си мисля че за 30-40 лева не може да се вземат прилични пърноразмерни слушалки, но могат да се вземат доста прилични IEM (така наречените тапи)... и там вече наистина има разлики и добри попадения в ценовия диапазон до 50 лева.
За тази си цена тези Филипс са много добро попадение, НО...
1.Басовия и лишен от детайли звук е следствие от "тормоз и прецакване" на жака/кабела им. Опитайте със заиграване с буксата, и може да чуеш истинския им звук. Моите деца нещо ги дърпали и са се попрецакали нещо. В момента за да вадят нормалния звук буксата е ръгната наполовина... Интересното е, че същото явление го имаше на едни колонки 2.1 Филипс, и докато разбера че е от тях, що пъти преинсталирах и сменях драйвери! Та някои хора с право имат основание да ги изхвърлят, след като се прецакат.
2. За 2-3 годишна употреба се олющи изкуствената кожа на наушниците, но пък за цената си са ОК, и като изолиране на шум.
2. Бих казал, че са удобни.
https://youtu.be/ey1-WZ2RHjA
Изпратено от моят Lenovo A6000 с помощта на Tapatalk
За 40кинта , не зная да има по-добро...Може и да има . Най-добре е да можеш да направиш сравнение лично за себе си и да избереш . Аз съм за HD201 , но аз ги ползвам най-вече , за миксиране на музика . В Технополис са на цена 69лв . Може да ги купиш за 42лв , ако решиш от musicworld