-   
Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
  Благодаря ви че споделихте, че не съм единствен! :Drinks:
Бях се притеснил , че щом никой не е споделил проблема е само при мен с автоматичното сканиране на аналоговата телевизия :)

Остава въпроса за цифровата - има ли начин да се открият и останалите канали? Или това че е друга кодировка означава, че някой програми може да са честоти различни от тези в обхвата на DVB-C тунера ми?
    -   
  и аз съм със същия проблем с L37U10Е на анлогова ми хвана по малко канали но аз си ги намерих ръчно,но при цифровата разликата е огромна хвана ми само 60 от 125 канала,те повечето са кодирани но все пак ,и аз съм на кейбъл ком Враца и сега като се развали времето някой канали появат да насичат,и защо ми дава сила на сигнала 10 а качество на сигнала 4-6,а при хубаво време е 8,най много насича на 2 та HD канала ard i zdf,а и до колко питах няма шанс да ползваме CI слота понеже кодировката е такава че няма такива карти 
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от vesko_iotov  
 и аз съм със същия проблем с L37U10Е на анлогова ми хвана по малко канали но аз си ги намерих ръчно,но при цифровата разликата е огромна хвана ми само 60 от 125 канала,те повечето са кодирани но все пак ,и аз съм на кейбъл ком Враца и сега като се развали времето някой канали появат да насичат,и защо ми дава сила на сигнала 10 а качество на сигнала 4-6,а при хубаво време е 8,най много насича на 2 та HD канала ard i zdf,а и до колко питах няма шанс да ползваме CI слота понеже кодировката е такава че няма такива карти 

Тези кейбъл ком Враца и Михайлов ТВ на първо търсене през нета са едно и също :). За моментното качество не знам какво, защото не съм във Враца, но уикенда бях приятно изненадан - в смисъл на старото JVC 21" някой се виждаха по-зле, а и като цяло не отстъпваше качеството на ЕК София. 
За неналични CAM модули за тази кодировка знам, но си мисля че това не обяснява разминаването в броя открити програми. Я кажи как го излъга да хване 60 програми, при мен на Швеция откри 44 ако не бъркам (без радиата разбира се)?
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от blader  
 За неналични CAM модули за тази кодировка знам, но си мисля че това не обяснява разминаването в броя открити програми. Я кажи как го излъга да хване 60 програми, при мен на Швеция откри 44 ако не бъркам (без радиата разбира се)?

Пробвай на ръчно сканиране, като му задаваш последователно началните честоти на пакетите и се моли да нямаш моя проблем, тунера да не може да раздели пакетите, а да ги отчита като един!
    -   
  При положение, че оператора ползва външен приемник за разкодиране без карта не виждам смисъл от упражнението. И да ги хване всичките няма как да ги разкодира.
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от lazarus18  
 При положение, че оператора ползва външен приемник за разкодиране без карта не виждам смисъл от упражнението. И да ги хване всичките няма как да ги разкодира.

Надеждата е да има не кодирани :) От сегашните 44 поне 10 не са кодирани...
    -   

Цитат:

Първоначално публикувано от gadinoid  
   НА ПАНАСОНИК ТУНЕРА МУ Е КУЦ!!!

Това е факт но и провинциалните кабеларки не му отстъпват при мен на ЕКК 112 от 112
BTW Имаше ли нерви да пробваш всички области на Финландия?
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от zlobarov  

Това е факт но и провинциалните кабеларки не му отстъпват при мен на ЕКК 112 от 112

Хм, а на аналогавата колко от колко? :) И аз в София хванах всичките цифрови на ЕКК, но не и аналоговите...
    -   
  Е това не знам а ме мързи да проверя...
    -   
  На ръчно сканиране по честоти ги лови всичките цифрови , но не знам по какъв начин някой програми не ги запаметява и от 120 запаметява 60 канала / ЕКК - ЛОМ /
    -   
  Приемниците си имат карти, но те са "оженени/омъжени" за тях и операторът не ги предлага отделно. Мен ме задоволява качеството на тези приемници, сигурно е въпрос на претенции, но да се занимава човек непрекъснато със сканирания, държави, области ....
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от Danri  
 Приемниците си имат карти, но те са "оженени/омъжени" за тях и операторът не ги предлага отделно. Мен ме задоволява качеството на тези приемници, сигурно е въпрос на претенции, но да се занимава човек непрекъснато със сканирания, държави, области ....

Имат ама имат и аналогов изход и какво правим мислим си че гледаме цифрова тв защото приемниците са гаражна сглобка
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от jonov  
 На ръчно сканиране по честоти ги лови всичките цифрови , но не знам по какъв начин някой програми не ги запаметява и от 120 запаметява 60 канала / ЕКК - ЛОМ /

Честито! Добре дошъл в отбора! Най-вероятно става както при мен. Тунера не може да отдели пакетите и няколко ги идентифицира като един. Гадна комбинация от скапано организирана кабеларка и кофти тунер! :))

Цитат:

Първоначално публикувано от zlobarov  

Не съм пробвал на всички области, може сега по празниците като съм по-свободен, но проблема май не е в областите.
    -   
  Тези два телевизора ги дават с различни матрици:
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054134
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053677

37 инчовия го дават с алфа ай пи ес, а 42 само ай пи ес.
Кое е по добро според вас?
И за тези пари заслужават ли си телевизорите?

Или това да взема? 
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055089
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от jonov  
 Имат ама имат и аналогов изход и какво правим мислим си че гледаме цифрова тв защото приемниците са гаражна сглобка

Токu що гледах в една от темите описани топ сет кутиите и за Home Digital TV - за северозападна България(т.е. с кривата кодировка) отзад си има HDMI изход - вярно може да е сглобен в някой гараж в БГ(поне не е Китай :) ) щото делта лайн май тук ги правят, но изхода си е цифров, а аз имам делта лайн с единствено скарт изход от ЕКК София е те предоставят и CAM модул, но пък ТВ-то ми не е FULL HD...