-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от
zlatacho
discus, аз имам абсолютно същата видеокарта, само че съм я свързал с 4 или 5 м евтин HDMI кабел (около 25 лева беше). При мен също насичаше, пробвах различни плеъри без ефект, но след като сложих PotPlayer всичко заспа.
Да оправиха се нещата на 99% с PotPlayer 10x , трябва от време на време да се чете по форуми ама няма кой да гледа филми постоянно дори и да насичат :)
Иначе st50 ще е новият ми телевизор от прочетеното до тук на него съм се спрял при първа възможност отивам в технополис само там го има,дано имам късмет с бройка.
Поздрави на всички и мерси за съветите :)
-
Отговор: Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
"Здравейте. С приятеля ми искаме да си купим телевизор, само че имаме известно колебание относно това дали да е плазма или led. Единият вариант е Panasonic TX P42ST50E, а другия Samsung UE40EH6030. Искам да разбера какви са предимствата и недостатъците на единия и другия телевизор. И дали някой може да ми препоръча някой от тях. Бих била много благодарна ако има кой да ми каже."
Според мен hristoslav2 ти го е казал подробно, аз накратко - няма база за сравнение :). Твърдо за плазмата.
-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Благодаря за отговорите. Ще ги имаме в предвид. :)
-
Ха !
Да се похваля с прекрасен ''отпечатък'' Arsenal 0-2 Liverpool и по надясно Eurosport !
:)))))
Плазмата беше разработена , снощи преди мачовете е била на 250 часа .Един мач върви около 90 мин , като на почивката обикновено гледаш нещо друго и логото го няма .
Очевидно няма спасение срещу отпечатъците , Панасоник търпи критика .
Друг е въпроса че тези отпечатъци се забелязват , ако предварително си предположил че може да ги има и е абсурд да се видят освен на чисто едноцветен екран.....
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenlyaka
Ха !
Да се похваля с прекрасен ''отпечатък'' Arsenal 0-2 Liverpool и по надясно Eurosport !
Плазмата беше разработена , снощи преди мачовете е била на 250 часа .Един мач върви около 90 мин , като на почивката обикновено гледаш нещо друго и логото го няма .
Очевидно няма спасение срещу отпечатъците , Панасоник търпи критика .
Друг е въпроса че тези отпечатъци се забелязват , ако предварително си предположил че може да ги има и е абсурд да се видят освен на чисто едноцветен екран.....
Не страхуйся, това не е прогаряне, а само отпечатък - ще изчезне ;)
-
Пуснах скрол бара , избледняха малко ....
Но аз и не виждам проблем , само на заливките се виждат ......
-
Подобен проблем забелязвам и на доста различни модели и марки LCD/LED
-
За мен тези отпечатъци не са проблем, не се забелязват освен на едноцветен екран .
Отделно вече едва едва се виждат , след като малкия е гледал цял ден анимационни филмчета
-
Пусни един wallpaper, остави го половин час, после спри телевизора. Ще го виждаш и на тъмно и на светло, и на всякакви цветови заливки. След няколко часа обаче няма да има нищо на екрана. Ако обаче пуснеш телевизия за 5 минути, след това пак нищо няма да има. Спокойно.
Имам чувството, че понякога в непрестанната борба плазма vs лсд се ползват удари под кръста. Примерно пускат един канал с голямо лого на плазмата, след пет минути гасят телевизора и веднага снимат. И пишат: "плазмата не струва, ето логото се отпечата".
На ЦРТ също се отпечатват логота, но изчезват за по-малко време. Случвало се е и два часа да виждам лого.
-
Репорт : след около 40 часа от появяването на отпечатъка , вече няма нищо .
-
Колеги имам следният проблем:
Телевизора е 50ST50. Гледам кабелна с КАМ модул. Свързал съм през оптичния изход ресивер Кенууд, който има Долби Дигитал и ДТС декодери. Повечето филми на HBO ги опознава като DTS звук на ресивера и си вървят на 6 канала.
Вчера обаче гледахме 3D филм от лаптопа през HDMI с Пот плеяр заради субтитрите, но на ресивера си стои стерео звука.
На самия плеяр ми изписва че звука е 5.1 DTS, но от телевизора не подава към ресивера такъв сигнал.
Пробвах с какви ли не настройки в самия плеяр, но не се получи.
В настройките на устройствата за възпроизвеждане на звук пък ми дава телевизора, че има само 2 колони, което си е така по принцип и не мога да го променя да бъде 5.1.
Има ли някакъв начин с помощта на HDMI от лаптопа към телевизора да подкарам 5.1 звук на ресивера, защото самият ресивер няма HDMI вход, а само коаксиален и оптичен.
Не съм пробвал от флашка как стоят нещата, но там има проблем със субтитрите и едва ли ще ползвам тоя начин.
-
Трябва ти ресивер с HDMI вход............по друг начин не става за съжаление.........
-
Абе има друг начин но си мислех че може да стане и така.
Имам външна USB саунд карта с оптичен изход, но при това положение ще трябва да изключвам оптичния кабел от телевизора и да го включвам в саунд картата, което си е играчка.
-
Сигурен ли си, че от HBO ти светва DTS индикацията защото е странно?
Иначе проблема ти е от настройките на лаптопа и плеъра, който ползваш. Може и от кодеците да е. Ако изкарваш наистина цифров DD/DTS сигнал от лаптопа ще получаваш и 5.1 звук.
-