Плазма Панасоник - проблем след 1 ден работа
Та, така.
На първо място, Честито Рождество Христово, колеги! angel
Здраве и щастие за вас и цялото ви семейство.
Моята неволя е следната...
Днес си викам, хайде ще отделим пари от семейният бюджет за телевизор и право към ТМ. :monster
Бях си наумил предварително, че това ще е телевизорът, а именно : Panasonic Viera TX-P42U20E плазма, full hd
Речено сторено - купувам го, прибирам се вкъщи, включих го и си викам - брей супер избор, тоя път не е обърках :ole
Погледах 1 час на него, един колега се обади да пием по бира, забавих се към 2 часа, прибирам се и гледам че телевизорът се е изключил.
Бях го оставил да се разработи - викам си, той е отишъл в стенд бай режим. Е то хубаво, ама до там.
Мъча се да го включа - няма включване.
Мига си червената лампа 7 пъти и това е.
Размяна на кабели, изключване - включване от захранващия кабел - нищо не помага.
Прочетох, че и казвали червената ламБа на смъртта. :sad:
Самата грешка, в интернет успях да намеря, че е това : 7 blinks Driver SOS 2 SU / SD / SS Boards (SC floating voltage area)
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Знае ли какво е решението ?
И друго важно нещо, гаранцията би трябвало да включва и този < дефект >, ако мога така да го нарека, нали така?
Гадна работа, още на първи ден, то като виц ... Сега седи срещу мен и само нерви ми образува :gun_bandana:
Благодаря, ако някой даде акъл. :help
Re:Плазма Панасоник - проблем след 1 ден работа
На колата и обратно в магазина да го сменят.Гаранционен е и би трябвало веднага да го сменят до 3 дни от покупката.
Честито рождество Христово.
Отивай в магазина и го сменяй с друг. Електроника е и се случва някоя друга бройка да дефектира....за това е и гаранцията. Но държи да ти го сменят, а не да ходи във сервиз...... изпревариха ме :)
Много неприятно .
Направо ако трябва доплати и си вземи модел 2011 а не тоя е миналогодишен и няма какво да му разработваш - той като мостра доста се е разработил .
http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42u30e - гледай го каква кукла е :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от jonov
от този пак има само мостри
Привет, отново,
Днес бях до ТМ и веднага се отзоваха да ми го сменят с нов. :ole
Аз обаче вече предубеден, реших да взема друг модел, а именно :
http://www.technomarket.bg/products/...shiba-42hl833g
Някой, ако може да даде отзиви и да ме посъветва дали е по - добре да го сменя със тази Тошиба :Drinks:
Заслужава ли си разликата, която ще трябва да доплатя а именно 150 лева и също така седи едно голямо НО !
За резил на всичко случило се през този ден, днес не успях да си намеря и касовата бележка, казаха, че няма да има проблем да ми го сменят с нов, но ако ще е със друг, задължително със нея. :police:
Да приемем, че проблемът с касовата, мога да го реша някак си :huh:
По важният въпрос е : Струва ли си тази TOSHIBA 42HL833G или да си заложа пак на разочаровалият ме Panasonic Viera TX-P42U20E :RTFM:
Re:Плазма Панасоник - проблем след 1 ден работ
Лично аз бих останал с плазмата.Лед лсд според мен е пълна противоположност на нея.Не знам в какво помещение ще е като осветеност -не си дал никаква информация за да ти дадем по адекватен отговор.
Да и аз искам да попитам защо сменяш марката.Не е нужно- техника е казаха ти случва се и с най добрите -затова има гаранция.
80 % от времето, в което ще се гледа е след 20:00ч. / работим до 21:00 , в добрият случай 19:00 / :rockon:
Така че , няма да е срещу светлина,а дори да включим и тези 20%, които оставят стаята не е от осветените.
Телевизия ще се гледа рядко, най - много едните новини да включим.
Идеята е, да гледаме всичко, от лаптопа. :yikes
Така погледнати нещата плазма или лед ? :detective:
П.С.
Понеже видео картата ми е вградена, от най - глупавите, трябва да си взема VGA - HDMI - намерих едно място в Пловдив, където ги продават.
Въпросът е, защото желая след това да си включа и сараунда, ще има ли разминаване, звук - картина ? :thankyou-
От тази Тошиба HL по-ниска серия няма. Ориентирай се към замяна с Panasonic P42S30, както ти казаха.
Колебаеш се м/у две технологии , избирал ли си ги по картина или си гледал да имаш нов плосък телевизор . Огледай ги на място и тогава избирай - двете технологии имат различна картина - прецени на място коя ще ти допадне повече .
трябва да си взема VGA - HDMI - намерих едно място в Пловдив, където ги продават.
Това ако е кабел , го отпиши - няма такъв работещ - от аналогов сигнал да го направиш цифров - трябва ти конвертор който не е евтино решение , а и тая вградена карта няма да пусне видео на голяма резолюция . Ориентирай се към някакъв плеар .
Колеги,
Благодаря на всички, които взеха участие :thankyou-
Днес бях до ТМ - проявиха разбиране и гъвкавост и замених телевизора за друг. :ole
В крайна сметка се спрях на нещо, което изобщо го бях отхвърлил като вариант :
http://www.technomarket.bg/products/...shiba-40tl838g
Надхвърлих тавана на сумата, която бях определил, но сега като се замисля, е рентабилно.
По мазничко предава :punk: , допада ми, улеснено ще ми е гледането на филми § етк.
Вие как виждате нещата ? :Drinks:
Моделчето е яко и има добра картина, само нещо не ни стана ясно взел си първо PLASMA и изведнъж покрай тази рокада минаваш рязко на LCD. Защо си промени мнението или първоначално си търсил възможно най-евтиното без значение технологията му?