Проблем с CRT TV 32" Panasonic
  Привет на знаещите и можещите. Търся техник за домашно посещение ( тежи много гадта) за ремонт на споменатия телевизор. При първоначално пускане няма проблеми, но щом загрее след около 5 минути картината се свива отдолу и отгоре ( има черти) и се гледа само в средата :embarrassed: Един път вече беше в ремонт именно по същата причина и го гледах без проблем около 5 месеца, но отново взе да прави проблема, а вече не мога да го мъкна. Помогнете ми. От София съм, кв. Надежда. Тел: 0888548736 Виктор
     Re:Проблем с CRT TV 32" Panasonic
  Явно ще трябва да се оправям сам. Ех... тегло! :cheesy:
  Никой ли не намери в двата форума ? Ей , от пари бягат - не са гладни :))
То и днешната техника бе уреди не се прави лесно , не е като при ламповите - 5 лампи в чантата , някой кондензатор , съпротивление и поялник - задължително Руски :-memnon
  TX-32PS12 имаха производствен дефект с TXO -то,сигурно пак там е проблема ,но ако не разбираш повикай техник на място.Трябва да се смени.
  Силно се съмнявам да е в ТХО-то. Гложди ме, че е по-скоро някоя суха спойка на платката, но си трябва време с което аз обаче не разполагам, за да си играя. Ако все пак не намеря желаещ на място да ме посети, то ще викам неволята и ще се заема, като ще ви кажа какво съм открил ( съботата или неделята).
Иначе ти благодаря jonov, но в тези два форума които ми препоръча, не търпят думите "помощ" и "помогнете" :help
Мина ми през акъла да го хвърля, но пък е единствения телевизор дето не ме болят очите при продължително гледане. 
  Абе честно казано във никой форум не търпят теми от рода ПОМОЩ - но и там са малко нерваци админите , това е браншови форум и като видят неправилно зададен въпрос , те оплюват , овикат  и ти изтрият темата . Но мисля че имаше раздел за сервизи по населени места .
  Случвало ми се е отдавна, когато имах CRT и май беше се оказал 1 изсъхнал дребен кондензатор към захранването за 0,52 ст. Имах един приятел техник, който го смени за 5 минути и картината се разтегна и O.K. Беше на място с много и малки частички, почти допрени едно до друго и взаимно си грееха и от там - Прас! Всеки техник ще ти свърши тази дребна поправка.
  Има ли църкане при свиването на картината ?? Ако да е ТХО. 
Ако е да не си заслужава наливането над 60 лв за ново ТЬО на стар ТВ. Да се има в предвид , че продаваните ТЬО не са 100% заменяеми. Сминих 2 ТЬО та на 21 " и всичко наред освен дразнещото свирене на самите ТЬО та .
   Цитат:

Първоначално публикувано от kris11  
 Има ли църкане при свиването на картината ?? Ако да е ТХО. 
Ако е да не си заслужава наливането над 60 лв за ново ТЬО на стар ТВ. Да се има в предвид , че продаваните ТЬО не са 100% заменяеми. Сминих 2 ТЬО та на 21 " и всичко наред освен дразнещото свирене на самите ТЬО та .

Няма църкане и жужене. Звукът си е идеален.  Ако до края на седмицата не ми се обади майстор, то ще го отворя в предстоящата събота или неделя и ще го преслушам. Разчитам все пак на вас тук във форума за съдействие.
С уважение: Виктор
  Не съм ТВ техник , но църкането и жуженето нямат нищо общо със звука , по скоро прилича на мачкане на целофан , както е написал по горе КРИС 11 . Имах самсунг 32 ЦРТ със същият проблем и се оказа ТХО , 80 лв. труд и материали . Още работи на лозето . Успех с ремонта .
  Пратете на aandreevbg@yahoo.co.uk информация за точния модел на ТВ_то (обикновено го пише на табелка отзад) и/или шасито (ако го знаете).
   Цитат:

Първоначално публикувано от aandreevbg  
 Пратете на 
aandreevbg@yahoo.co.uk информация за точния модел на ТВ_то (обикновено го пише на табелка отзад) и/или шасито (ако го знаете).
    Благодаря aandreevbg. Ще изпратя информацията.Но искам да съобщя за пълен провал при презапойването на спойките, където са около ТХО-то. Че имаше мизерни- имаше, дори и на една алуминиева ламаринка, която играе ролята на охладител. Пълен провал - ТВ-то продължава да си мачка образа след изминаването на около 20-тина минути. Дори и след тъпата смяна на сменения преди мен кондензатор, пак си остава проблема! Така се ядосах, че дори не записах данните на околните елементи около ТХО-то. Нищо друго не ми остава, освен отново да прегледам спойките, кондензаторите по пътя на картината и да елиминирам проклетата жица пусната от майстора преди мен. Дори нещото като чип на ТХО-то го презапоих, че майстора преди мен бе го запоил, както слон прави стъкло, но и това не помогна. Вече никаква идея не ми идва на главата и гледайки схемата, все повече се чудя откъде го прави този проблем, като индикацийте са за студена спойка!?