Резултати от 1 до 5 от общо 5
Like Tree9Одобрявам
  • 8 Post By mastertypeee
  • 1 Post By pilot

Практически ТЕСТ: PANASONIC TX-L42DT50E vs SAMSUNG UE-40ES6710

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012
    Мнения
    13
    #1

    Exclamation Практически ТЕСТ: PANASONIC TX-L42DT50E vs SAMSUNG UE-40ES6710

    Здравейте, причината да напиша темата е че "преживях" доста емоции при покупата си на LCD LED 3D TV ./и ако мога да предпазя други от подобни емоции.../

    Първо за мен - имам висше техническо образование в областта на комуникациите, а вече повече от 15г. се занимавам с обработка на видео. Т.е. мога да претендирам в известна степен, че имам компетентно мнение.

    А сега на въпроса: дойде време да сменим стария семеен CRT ТВ /който служеше вярно и беше ПРАВИЛНИЯТ избор за гледане на 80% от програмите по кабелната т.е. SD interlaced канали, които знам как изглеждат гледани на ЛСД ТВ - "разпънати" на нова резолюция и деинтерлейснати - т.е. "мазня" /, но идва ново време, нови HD канали български - bTV каналите и чуждестранни, та решихме да купуваме ЛСД. /ЛСД а не плазма поради лични съображения/


    Естествено няколко дни четох най-различни ревюта и форуми /вкл. настоящия / си съставих определено мнение за "съвременните" ЛСД ТВ...

    И тъй като знам, че в магазините на всички ТВ се пуска само качествен сигнал с висока резолюция от BLUE RAY плеъри или генератори и никой няма да ми пусне реална кабелна телевизия, реших да тествам бъдещия си ТВ с некачествен "RIP" на ТВ сериал с резолюция ~ 620*350 и нисък битрейт, който се доближава до реалните SD ТВ канали. Този тест щеше да покаже как ТВ-рите се справят със скалирането към FULL HD и deinterlacing-a /както и с форматите, които маогат да възпроизвеждат.../, междудругото - едната флашка беше NTFS форматирана а другата FAT32.
    Първоначалният ми избор беше 37 - 40` PHILIPS, SAMSUNG или LG, но не беше твърд и можеше да е и всичко останало в рамките на определена цена и размер < 40'.

    Започнах няколкодневни тестове по различни магазини /някои бяха любезни други не /, но важното е, че тествах почти всички марки и видях как се представят на практика. Естествено първата ми разбота беше да им изключа всички т.нар. "подобрения" - т.е. разните му там добавяния на фреймове, подтискане на шума, жив цвят и т.н. които при некачествен сигнал само водят до влошаването му. Следваше насторйки на яркост, контраст, гама, гейн, цветност, рязкост и т.н. докато "извадя" най-доброто, което може дадения ТВ...
    След много опити и "досаждане" на продавачи стигнах до следните РЕЗУЛТАТИ: най-добро качество на картината имаше PANASONIC. Най-добре се справяше със обработката на различните сорсове и на двете флашки. Следва PHILIPS като детайлност, но не и като градации на цветовете, освен това менюто му е ужасно бавно, следва SONY с модел KDL-40HX750BAE2/на който в един от магазините не успяха да пуснат нито една от двете флашки.../ и въпреки уверенията на консултанта,че SONY най-добре се справял с обработката... после SAMSUNG и LG а на TOSHIBA тръгна само NTFS флашката ... / не пиша конкретните модели защото съм тествал по няколко такива на отделните фирми в ценовия диапазон до 1700лв. - преди 24.12.12/

    В един от магазините ми обърнаха внимание на PANASONIC TX-L42DT50E и наистина той възпроизведе най-качествена картина, но беше "леко" извън размера и цената, която търсех...
    /btw пробвах и една плазма на PANASONIC и спрямо горния ТВ нямаше видима разлика.../

    В деня на покупката /от Техно Маркет - Цариградско шосе/ реших за последно да проверя SAMSUNG UE-40ES6710 /който беше на промоция и с два чифта 3Д очила/ данеби досега нещо да пропускам и да не съм го тествал достатъчно "добре"... но въпреки усилията ми, не можах да "докарам" особено прилична картина - това ме накара все пак да дам малко повече пари и да си купя PANASONIC TX-L42DT50E /който се продава дори и без 1 чифт 3D очила.../.

    Закарах го в къщи, сглобих го /добро впечатление ми направи стойката му - от монолитен метал - сигурно тежи 2-3кг., "гърбът" му - изцяло от едно парче дебела ламарина/, свързах го и го пуснах да сканира кабелната - NET-1 с цифрови канали - сравнително бързо откри 103 канала, 11 от които HD.
    Дори още преди да съм го настройвал качеството на картината беше много добро, а след като го настроих и изключих повечето "подобрения" стана перфектно, въпреки сравнително големия размер на ТВ. Особено добре изглеждаха централните новини на бТВ и повечето от другите HD канали. SD каналите също изглеждаха добре, особено тези с формат 16х9. Бях много доволен, единствения проблем беше, че беше голям и не се побираше на мястото за него в секцията със стойка... Бях решил да го закрепя за стената без стойка, нооо.... когато се прибра жена ми и видя колко голям ТВ съм купил не остана "много" доволна... Определено оцени качеството на картината, но размера и "бъркаше" в очите. Разбрахме се на другия ден да го сравним заедно "на живо" в магазина със SAMSUNG-a и да решим какво да правим. На следващия ден ги гледахме наблизо един до друг и тя хареса повече SAMSUNG-a, като цвят на рамката и размер... освен това и разликата в цената си каза думата... Отидохме в Техно Маркет и помолихме да ни сменят PANASONIC-а за SAMSUNG. Хората се съгласиха и бяха много любезни.

    Дотогава не съм си и представял, че може да има много голяма разлика в качеството на картината между PANASONIC и SAMSUNG. И така без притеснения сглобих и пуснах SAMSUNG-а. Първо му пуснах от флашка тестови таблици с градиенти и цветове/преди това ги бях пускал и на PANASONIC-а/ и започнах да настройвам - настройвам, настройвам... но не мога да получа нито пълен обхват на яркостен, нито на цветови градиент /аз и в магазина забелязах подобно нещо, но ммислех, че това е от не-чак толкова добър сигнал.../, реших че при реална картина нещата няма да са толкова трагични и пуснах ТВ да сканира кабелната за ТВ канали. Сканирането беше доста по-бавно от PANASONIC-а, но откри всички предишни канали. Дотук добре - но само до тук.
    Качеството на картината в сравнение с PANASONIC-а беше ужасно/за мен.../, сравнявал съм го при еднакви условия - бТВ HD емисия новини и много други канали. HD картината на SAMSUNG-a изглеждаше по-зле от SD 16х9 канал на PANASONIC-a. За някои SD канали да не говорим - изглеждаха от VHS касета... размазани и с "окантване" и това след върховни усилия от моя страна да го настроя както трябва. При HD липсваше плавен градиент дори при лицата на хората.
    БЯХ ОТЧАЯН! Даже жена ми се съгласи, че е кофти картината и ме посъветва да направим опит да си върнем другия ТВ. На другия ден отидохме отчаяни в Техно Маркет - Цариградско шосе и с малка надежда обяснихме на управителката как стоят нещата, че е по-добре PANASONIC-а да стои на земята, но да не се "мъчим" със SAMSUNG-а... Колкото и невероятно да е - тя се съгласи! Почусвах се щастлив и истински гражданин на ЕС!!! /ако пазарувам за в бъдеще ще е само от там!!!/
    Там беше и кашона с ТВ ни от предния ден - какъв касмет!!! От тогава се наслаждавам на прекрасна картина и не съжалявам за избора си!!!

    На хората които твърдят че тази серия на SAMSUNG е качесвена, мога само да им кажа, че вероятно не са имали възможност да я сравнят с нещо друго.../а както знаем със всичко се свиква.../

    Няколко дни по-късно родителите ми решиха и те да си купят нов ЛСД /най-вероятно защото харесаха нашия.../, но разполагаха с доста по-малко пари. Казах им че марката е PANASONIC и потърсихме нещо за тях /като размер и пари/ спрях се на PANASONIC TX-L32E5E за 799лв. На тях не им трябваха разни WI-FI 3D и т.н. но и този ТВ се оказа с картина почти толкова добра, колкото и нашия и далеч по-добър от SAMSUNG-а.

    ИЗВОДИ:

    Ако искате да гледате качествена картина и от HD и от SD канали и имате под 2000лв. то ТВ е PANASONIC TX-L42DT50E ! Естесвено има и недостатъци: основен ъгълът на видимост във вертикална посока не е много добър - ниво черно се променя леко към сиво, но в никакъв случай не е дразнещо. В хоризонтална посока е по-незабележимо. Субтитрите /на вградения плеър/ не са красиви и са малки /най-красиви са на PHILIPS.../. В звука няма много бас - но това е обяснимо при положение, че е тънък около 3см. Друг е, че при някои SD 16х9 канали не ги разпознава автоматично, но това може да е от липсата на служебен сигнал за формата.

    Ако искате да гледате красиви менюта и некачесвена картина то купете си SAMSUNG UE-40ES6710. Положението с ъгъла на видимост е почти същото като горе, може би малко по-добро. Субтитрите са малко добри от на Панасоник. Проблема с 16х9 каналите е същия.

    Такаааа - това е! Тези стигнали с четенето до тук трябва да ги поздравя за стоицизма или може би за мазохизма...

    Искам да кажа, и че не искам да налагам (или доказвам...) мнението си на когото и да било. Написах всичко това защото мисля, че трябва да се оценят качествата /или недостатъците.../ на продукти, които го заслужават. И защото масовият потребител в повечето случаи е лишен от възможността првилно да оцени това, което купува /особено некомпетентния такъв.../. Освен това трябва да се споменат с добро и коректните търговци защото в Б-я са голяма рядкост.

    И накрая - не претендирам че съм бил изчерпателен или че съм тествал всичко, /напр. 3Д функциите още не съм ги тествал защото нямам очила, но трябва и на двата да са добре според ревютата.../, но за най-важното - качеството на картината съм сигурен!
    kod, Little_Alien, hristoslav2 и 5 други харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #2

    Отговор: Практически ТЕСТ: PANASONIC TX-L42DT50E vs SAMSUNG UE-40ES6710

    Не искам да защитавам Самсунг, понеже не ми от любимите марки по принцип:rolleyes:, но до 6 серия включително има лотария с матриците и ти си попаднал предполагам на такава, която не е производство на Самсунг. Та, ако беше попаднал на тяхна, щеше да изкараш добра картина за ЛСД телевизор. А относно Панасоник - да, добре се справят със скалирането, но за мен IPS матрицата е по-слаба за гледане на филми/не сапунки/ и спорт от VA матрица/производство на Самсунг или Шарп /.
    Този пост е редактиран от pilot; 07-01-13 в 18:17.
    svetlio1 одобрява това.

  4. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    223
    #3

    Отговор: Практически ТЕСТ: PANASONIC TX-L42DT50E vs SAMSUNG UE-40ES6710

    Сравняваш различни класове -трябва 40ES7000 или поне 6800
    SAMSUNG UE-40ES6710 се сравнява със PANASONIC TX-L42ET5EW- виж и цените.

  5. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    316
    #4

    Отговор: Практически ТЕСТ: PANASONIC TX-L42DT50E vs SAMSUNG UE-40ES6710

    Убий конкуренцията с количества-ясно е на всеки за коя марка става дума и че е най-надценената такава.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012
    Мнения
    13
    #5

    Отговор: Практически ТЕСТ: PANASONIC TX-L42DT50E vs SAMSUNG UE-40ES6710

    1,5 г. Щастливо гледане на качествена картина . B.T.W. мой познат /преди месец/ си купи SAMSUNG 8-ма серия, 55' TV /незнам колко стурва, но е много.../ със всички екстри - разпознаване на жестове и т.н. Тествахме го /защото му помогнах да го инсталира/ и резултата е не много по-различен от "моя" "злополучен" SAMSUNG /дори той го признава/ по отношение на качеството на картината /вярно, че той е 55' все пак.../ за SD и HD каналите от кабелната. При BlueRay source - да качеството е супер, но при TV източник...
    Иначе бързодействието, менютата и екстрите са много добри, но всеки трябва да си прецени за какво основно ще използва ТВ - за гледане на BlueRay или за телевизор ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. PANASONIC TX-L47ET50E vs LG 47LA641S vs SAMSUNG UE-46F6170 vs SAMSUNG UE-46F5000
    От mrowcp във форум LG телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 29-10-13, 21:57
  2. Мнението Ви за този модел PANASONIC 3D TX-L42DT50E, какво е?
    От dvd77 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 19-05-13, 14:09
  3. избор м/у LG 42LM670S и SAMSUNG UE-40ES6710
    От maxi1 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 26-09-12, 16:10
  4. Отговори: 0
    Последно: 21-07-12, 12:50
  5. Каране с практически съвети 2012!
    От ivondera във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 0
    Последно: 10-05-12, 12:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе