Отговор: Panasonic Plasma телевизори - част 4
[QUOTE=hristoslav2;1060102...или пластмасови шайби на болтовете с които са захванати платките, които да дистанцират платките от шасито с видеопанела.
[/QUOTE]
нарушаването на контакта на платките със шасито води до дефектиране - има в нета доста публикации за дефектни SS(мисля че бяха) платки заради този проблем
затова периодично си притягайте всички болтчета :thumbup
Не съм пускал моята плазма май два месеца вече (няма време за филми :() и днес минавайки покрай него забелязвам да мига червения диод... Пробвах да го включа от дистанционното - не иска, дръпнах му захранващия кабел и го оставих. Довечера ще пробвам дали има ефект и е само някой бъг или захранването нещо се е скапало... Не съм броил миганията, но са поне 8 или повече.
Пробвах днес - не тръгва. От бутона на гърба прави опит да светне и изгасва веднага - 8 мигания на диода.
Май си за смяна на мейнборда
Дано не е това, че ще е зор с намирането май, а и си е риск с втора ръка такъв... Ще го мисля след два месеца, че сега нямам време да го мъкна по сервизи.
никой сервиз няма да ти обърне внимание за плазмата - много е вероятно да нямат техници, които са отваряли такива телевизори :embarrassed:
Чак пък да няма!
Проблемът е в намирането на модулите. Те ще са на същата възраст, като на колегата.
Възможно е повредата да е елементарна - кондензатори в захранването за смяна. Все пак телевизорът е бил на stand-by, а не работещ.
Друг е въпросът, защо е оставен в захранването, след като не се ползва толкова време.
Какво е точно шасито на телевизора?
Техници има, ама с частите не вярвам да е лесно.
По същата причина ми отлежава за ремонт 40В750 - изгоря лампа и трябва да рискувам с али/тему да си я/ги сменя - не ми се изхвърля добра техника заради дребни ремонти.