Panasonic 42-47 ET6 или Philips 42-47 6хх8 - размисли по повод един коментар
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
soon 
   @
koleto, 
в ТМ и ТП ми прави винаги впечатление, че подавания HD сигнал от генетаторите им в 90% винаги е някак спънат и с леко накъсано видео. Уж плавни картини гледаш, да ама не. Много пъти при покупки на приятели телевизорите едно показват в магазина и коренно по-добра картина и движение в домашни условия. Същия пример и е с Panasonic 42E6. Без конкуренция към момента цена/качество. Проверено в домашни условия. Аз съм с Philips-и и не съм превърженик на друга марка! Този път Panasonic с този модел и матрица удариха десятката. Адмирация!

Пряко заинтересован съм от въпроса, както вероятно и мнозина други читатели, та затова и го задавам в отделна тема. 
Уважаемият soon, запален фен на Филипс (също като мен) достойно споделя възторга си от модел на друга марка. Моята дилема, доколкото я има, е точно между двете марки, защото, по скромната ми оценка, са най-добри в основната работа на телевизора към момента, а и в обозримо бъдеще - SD цифров тв сигнал.
Ще си позволя да видоизменя модела на Панасоник и ще се насоча към ЕТ 60, който също като при PFL6008 е с пасивна S-IPS 100 херцова матрица на LG. Означава ли това, че се очаква еднаква като видимо качество обработка на сигнала? Умишлено не отидох да видя в действие ET60, изчаквайки появата на 6хх8 (от вчера на пазара), за да правя зрителни съпоставки. Задавам въпроса от чисто теоретичната му страна - доколко е предимство двуядреният процесор на 6хх8? Опцията Амбилайт е ясна, нея не я обсъждам, звукът на Филипс от моя гледна точка няма конкуренция, но картината е определяща все пак. Акцентирам върху процесора, защото май не виждам други съществени разлики - не се интересувам от възможностите на собствените им плеъри, защото те няма да се използват (от първия ден на сегашния ми 6606 гледам видео през блурей плеър и нямам никакви проблеми с каквото и да е), а интернет приложенията им са ми точно последната грижа.
Моля, споделете мненията си.
     Отговор: Panasonic 42-47 ET6 или Philips 42-47 6хх8 - размисли по повод един коментар
  Двуядрените процесори (поне до сега) нямат пряко отношение към качеството на картината , са главно за "смарт простотиите" ;)  . Не съм ходил да гледам новите модели , но с оглед на опита ми (неприятен) очаквам около юни-юли да излязат и ревюта с "неприятните изненади" в някои модели 2013г. . При сегашната му цена бих заложил на http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-L47WT50E  без колебание .:Drinks:
     Отговор: Panasonic 42-47 ET6 или Philips 42-47 6хх8 - размисли по повод един коментар
  Да, процесорът не влияе върху качеството на картината, но е определящ за скоростта, т.е. за времето на реакция на телевизора. В този форум често се коментира менюто на Филипс, обявявано за тромаво, тегаво и какво ли още не. Може и да е спрямо други марки, но предпочитам да имам "проблеми" с менюто (всъщност то си е доста удобно), вместо с качеството на картината.
Благодаря за предложението, но телевизорът, който ще закупя при първия удобен за това момент (разбирай появата на разнообразие в моделите, т.е. към и след средата на годината, дори и есента) при всеки вариант ще е модел 2013 г и с пасивно 3Д. Затова и изрично питам за Панасоник ЕТ60.

- - - - - - - - - -

Казано иначе - струва ли да дам 400 лв (в момента толкова е разликата) повече за Филипс-а?
  По-добре не бързай с новите модели и изчакай сериозните тестове от няколко източника (също направи и свои "тестове" в магазина) , за да се предпазиш от "изненади" с 50хц панели , кофти 3Д и бъгав софтуер .:Drinks: