Panasonic TX - L42U10E и липсващи субтитри на HBO, Cinemax
Здравейте,
телевизора е модел TX -L42U10E.От Техномаркет е купуван преди 4г.
Ползвам кабелна цифрова с CAM модул. От 2 -3 месеца нямам български субтитри на HBO и CINEMAX. Като говорих с хората от телевизията ми казаха, че самите канали са сменили начина на пускането на субтитрите т.е. те са отделно и трябва да направя настройки на телевизора и тук идва проблема: В Настройки ---> Език на субтитри - трябва да укажа език "български" , да но, той липсва там!Има всякакви езици, дори каталунски и баски, но не и български. Иначе самото Меню на телевизора, може да е на български и е така съм, но направил, но не и език на субтитри.
Мерси:rolleyes:
Отговор: Panasonic TX - L42U10E и липсващи субтитри на HBO, Cinemax
Като натиснеш бутона STTL би трябвало да се появи списък с налични субтитри за съответния канал.
Бутона STTL само включва и изключва субтитрите.За смяна на езика се ползва бутона Options.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Bivola
Бутона STTL само включва и изключва субтитрите.За смяна на езика се ползва бутона Options.
През тези етапи съм минал вече....нека който разбира какво питам да пише, моля!
всеки разбира какво питаш .. според мен те мотат нещо от кабеларката няма как да липсва точно българския език от списъка и това да е от телевизора .. що не липсва финландски например ..
Добре де, би трябвало да може да се изведе списък с налични субтитри за определен канал (независимо какъв предпочитан език на субтитри е зададен в главните настройки). Не си написал кой ти е оператора. Има ли други канали с външни DVB субтитри и какво е положението при тях, или само на тези два канала има проблем?
Кажи ми кой ти е Доставчика, за да ти кажа кой те лъже.:035:
Сега без да се ядосваш...имам Р42S10, който е 90% същия телевизор.Български език в Настройки ---> Език на субтитри НЯМА. Бъди сигурен обаче, че от бутона Options, ако българските субтитри идват като информация(сигнал) до твоя телевизор през Options ---> Eзик на субтитри можеш да го избереш и СЕ появява в менюто Options.
Преди 2 години даже по тоя повод имаше тука едни настроения срещу Панасоник България.Имаше опити за пращане на колективни писма до поддръжката на Панасоник, за да се добави Български в списъка на заложените субтитрите.Дали го оправиха не знам - не съм се и интересувал.
Цитат:
ontario1
Здравейте,
Ползвам кабелна цифрова с CAM модул. От 2 -3 месеца нямам български субтитри на HBO и CINEMAX. Като говорих с хората от телевизията ми казаха, че самите канали са сменили начина на пускането на субтитрите т.е. те са отделно и трябва да направя настройки на телевизора и тук идва проблема: В Настройки ---> Език на субтитри - трябва да укажа език "български" , да но, той липсва там!Има всякакви езици, дори каталунски и баски, но не и български. Иначе самото Меню на телевизора, може да е на български и е така съм, но направил, но не и език на субтитри.
Меню -> Настройки -> Език -> Всички позиции на Оригинал
Option -> Език на субтитри -> bul (DVB)
STTL -> Субтитри включени
Цитат:
hristoslav2
Меню -> Настройки -> Език -> Всички позиции на Оригинал
Option -> Език на субтитри -> bul (DVB)
STTL -> Субтитри включени
Здравей,
направих това според инструкциите - няма резултат!
Когато съм на дадения канал напр. HBO и дам Options, за субтитрите ми дава НЯМА НАЛИЧНИ СУБТИТРИ,все пак не би ли следвало независимо, че в МЕНЮ-->ЕЗИК на субтитри нямам български език все пак да имам някакви други варианти за субтитри?
Страшна тъпотия, наистина нещо са особени тези Panasonic телевизори. По принцип в някои случаи не иска да ми реди и каналите и то правя ръчно.
Доставчика ми се казва ПЛЕВЕН СПРИНТ http://sprint-bg.net/ , по принцип едва ли ме лъжат хората, те са голяма фирма тук, а не квартална кабеларка. Дори смятам, че в града имат най-много абонати. А и какво значи да ме "лъжат"?То е ясно че тези канали си имат субтитри DVB, на нещо при мен не тръгват.
Цитат:
ontario1
Здравейте,
HBO не са променяли начина на пускането на субтитрите!! Винаги е бил DVB. (другият способ е TXT)
Провери как е при съседите ти, абонати на същият кабелен оператор.
Цитат:
hristoslav2
HBO не са променяли начина на пускането на субтитрите!! Винаги е бил DVB. (другият способ е TXT)
Провери как е при съседите ти, абонати на същият кабелен оператор.
Хм, не зная от кога субтитрите на HBO са DVB, но нещо стана и от 2 -3 месеца при мен не излизат автоматично.Трябвало да се направят горепосочените неща,за да ми се пуснат, което при Панасоника не се получава.Има нещо особено при Панасониците напр. не винаги при автоматично настройване ми реди каналите правилно т.е. българските отначало.Говорил съм с един познат, който работи там и ми каза, че само при тази марка има проблеми....Та така...