Panasonic: Дилема кой да избера
Здравейте!
Поставен съм пред дилема кой от двата Panasonic-a да избера:
40" AS640E - 849лв.
42" AS650E - 1069лв.
Разликата е в панела - IPS при 650 и VA При 640. Обиколих всичките Технополиси в гр. София и навсякъде отказват да ми ги сложат един до друг, за да преценя реално кой е с по-добрата картина. 3D-то няма да се ползва и на двата, така че не е критерий. Цената също не ме ръководи, тъй като се замислям и за по-големите им събратя които са на 1199 и 1249лв. Основен критерий ми е качеството на картината и хубавите цветове.
Моля за съвет,
Благодаря!
Отговор: Panasonic: Дилема кой да избера
Няма как да ти помогнем, изборът си е твой. Е, не може в цяла София, да не намериш свестен консултант. Пък и не ги караш да местят 70"...Докъде те ръководи цената?
Цитат:
Първоначално публикувано от
pilot
Няма как да ти помогнем, изборът си е твой. Е, не може в цяла София, да не намериш свестен консултант. Пък и не ги караш да местят 70"...Докъде те ръководи цената?
До никъде не ме ръководи спрямо тези двата модела - така или иначе, разликата е 100тина лева, което е нищо.
Въпроса е кой е по-добрият избор... VA или IPS, защото в магазина ме убеждават, че е IPS а по форумите чета друго - VA.
VA матрицата 'излъчва' по дълбоко черно, докато IPS е с една идея по-наситени(ярки) цветове.
+1 за VA!
Черното на VA-a ми е ясно, че е по-добро. При това, около 2,5 пъти:
Цитат:
Първоначално публикувано от AS650
Calibrated black level (4×4 ANSI) 0.115 cd/m2
Цитат:
Първоначално публикувано от AS640
Calibrated black level (4×4 ANSI) 0.048 cd/m2
Въпроса ми обаче е, дали пък контраста на останалите цветове при IPS-а няма да е значително по-добър и благодарение на това AS650 (IPS) да даде по-добрата картина, въпреки по-лошото черно?
Няма такова понятие като - контраст на цветовете.
Има
- дълбочина/битност
- наситеност
- сатурация
При IPS, картината изглежда леко размита - липсва дълбочина и обемност заради ниският контраст.
Sony 42W829 ?
Цитат:
jakoa_1954
До никъде не ме ръководи спрямо тези двата модела - така или иначе, разликата е 100тина лева, което е нищо.
Въпроса е кой е по-добрият избор... VA или IPS, защото в магазина ме убеждават, че е IPS а по форумите чета друго - VA.
Имах в предвид, колко ти е максималният бюджет?
На теб е важно, кой тип матрица ти допада. Какво пише по форуми го остави...Чел си + и - на двата типа матрици. Разликата е очевадна, дори и в магазина, така че прецени дали ъглите на виждане са ти приоритет, пред слаб контраст/ изключвам по-скъпите модели със затъмняване на подсветката/. По принцип цветовете на VА панелите са една идея по-студени, дори и след настройки. Новите матрици на Самсунг и някои тайвански производители ги дават, че са с много точни цветове по ревютата след калибрация, ама нещо не им вярвам безрезервно. Едно от трудните неща е да докараш естествен цвят на кожата, а не "болнав" или "изпечен". Като цяло IPS се справя по-добре с основните цветове, без сериозни настройки в готовите режими. Ако се насочваш към VA матрица, според мен погледни моделите на Самсунг H6400, H6670.
Цитат:
hristoslav2
Sony 42W829 ?
или за 200 повече - Samsung 48H6400(1349лв.)
Въпреки че 8-та серия на Sony, поне според мен е най-доброто в класа си, но на малко по-висока цена.
Цитат:
off_line
или за 200 повече - Samsung 48H6400(1349лв.)
Въпреки че 8-та серия на Sony, поне според мен е най-доброто в класа си, но на малко по-висока цена.
Колеги, когато тръгнах да избирам започнах с общ преглед на следните:
AS650, AS640, Sony W829, Samsung H6400;
Четейки ревюта и форуми една седмица, заедно с още три курса до Технополис, се спрях на Panasonic, като остана само да избера точния модел. Защо мислите, че другите два са по-добри - Sony или Samsung?
И аз съм изправен пред същата дилема, но с разликата че аз започнах от 50W829 и 50H6400. А в последствие се появи 55АS640(на същата цена както Sony-то и Samsung-a),650 изобщо не гледам заради IPS панела, и това че малко цветовете ми идват 'нереални' (в лошия смисъл на думата). Но за мен 829 няма аналог като качество на картината, жалко че в България не внасят 55-инчовия диагонал.
Цитат:
off_line
И аз съм изправен пред същата дилема, но с разликата че аз започнах от 50W829 и 50H6400. А в последствие се появи 55АS640(на същата цена както Sony-то и Samsung-a),650 изобщо не гледам заради IPS панела, и това че малко цветовете ми идват 'нереални' (в лошия смисъл на думата). Но за мен 829 няма аналог като качество на картината, жалко че в България не внасят 55-инчовия диагонал.
...Аз като ги гледах, W829 въобще не ми се стори нещо кой знае какво. Единственото което ми допадна при него е скоростта на smart-a. Много бързо работи в менютата и анимацийките вървят много "мазно".
Цитат:
jakoa_1954
Здравейте!
Поставен съм пред дилема кой от двата Panasonic-a да избера:
40" AS640E - 849лв. 42" AS650E - 1069лв.
Разликата е в панела - IPS при 650 и VA При 640. Обиколих всичките Технополиси в гр. София и навсякъде отказват да ми ги сложат един до друг, за да преценя реално кой е с по-добрата картина. 3D-то няма да се ползва и на двата, така че не е критерий. Цената също не ме ръководи, тъй като се замислям и за по-големите им събратя които са на 1199 и 1249лв. Основен критерий ми е качеството на картината и хубавите цветове.
Моля за съвет,
Благодаря!
В мол на бул. България ги има точно тези два модела почти един до друг, през един телевизор са. Ако не си взел вече може да се разходиш за сравнение
Цитат:
jakoa_1954
...Аз като ги гледах, W829 въобще не ми се стори нещо кой знае какво. Единственото което ми допадна при него е скоростта на smart-a. Много бързо работи в менютата и анимацийките вървят много "мазно".
Не знам при теб как е било, но при мен между H6400 и W829 имаше доста голяма разлика в картината (хем лично сам си правих настройките и на двата в шоурума). Като цяло Sony-то е с по-бързата матрица, по-рязко и контрастно изображение, по-нисък Input lag (стига да играеш игри или да закачаш конзола на TV-то). Единствено Samsung-a лично за мен предлага по-добра и бърза работа в менютата, като цяло са наблегнали на smart функцията при него но не знам това до колко е определящо за теб, защото за мен не е.
Сега дебна промоциите и който от двата: 50W829 или 55AS640 излезе най-на оферта, ще взема него.
До налагането на 4К ултра-дупер-хипер-гига панелите с не знам си какви подобрения и ОЛЕДИТЕ най-вече, надявам се да се случи близките 3,4г все повече производители да започнат да ги прозивеждат, за мен лично избора е един - VA. За филми и за по-естествена картина това е панела. Поне това иска моето око. Ако трябва да сме честни най-доброто в този клас е са точно тези двата - w828 и h6400. Изчаквам да видим 2015-та края и началото на 2016-та какви модели ще излезнат, защото искам да си взема 55"-ца, и ще търся VA, респективно Самсунг или Сони, въпреки че ми прави впечатление, че повечето сонита са с ips на LG, а при самсунг за един и същи модел различните инчове са с различни панели, което е абсурдно. Иначе с кеф бих взел Panasonic, стига да сложат VA и от технологиите на KURO, защото плащаш по-скъпо, ама знаеш защо.