Бутон OPTION и там ...
Бутон OPTION и там ...
Намерих ги.
По-добрият вариант обаче е ArenaPLAY и жицата в лаптопа.
Включвам се със закъснение за Стойчо Говедарски, но поне да е от полза за други, които се интересуват от тези телевизори. Та така, от 1 година имам TX 40AX630E и бях много доволен до момента, в който кабеларката не пусна един 4К канал. Имаше звук , а екранът беше черен. В началото си мислех, че е нещо от настройките на телевизора, но се оказа, че всичко е наред.Започнаха да ме обземат съмнения и се обадих на техниците на кабеларката. А те ме увериха, че щом телевизорът е 4К трябва да имам и картина. Започнах да се ровя в интернет (нещо, което трябваше да направя преди покупката) и разбрах следното - цитирам : няма HEVC декодер и не допуска Netflix 4K стрийминг. Т.е. 4к телевизия не може да се гледа , а само от външен източник през HDMI или USB. Така , че приятели, се уверих , че надписът "4К" не означава непременно 4К телевизия и, че трябва много да се чете преди да се купи нещо.
Netflix 4K стрийминг се нагажда спрямо скоростта на интернет връзката..т.е. ако ти е смотан нета,забрави да гледаш нещо повече от HD в най-добрия случай..
И само от любопитство,на кой оператор си ,и кой е 4К канала който са пуснали?..
Гледам, че и мойта кабеларка е пуснала 2 канала UHD! Единия Travel, другия Fashion! Обаче, изписва че - Няма видео, а звук има! Що така не знам? Утре като отида да плащам ще питам.
Ами кабеларката е "русенска", а аз специално съм на ДЕЛТА, но и трите основни оператора в Русе са пуснали Fashion 4K. Двама мои приятели с LG-та го гледат за разлика от мене , не че има кой знае какво за гледане, но все е някакво начало.