Избор между два 50 инчови Панасоника
Добър Ден/Вечер съфорумници,
Искам да си купа 50 инчов Панасоник на цена до 1500 лв. И съм се спрял на следните два модела:
1. TX-50AS650E модел 2014
2. TX-50CS630E модел 2015
Кой от двата е по добър и съответно защо е по добър? Не гледам със субтитри за това дребният шрифт не ме притеснява. Като също съм отворен и за предложения от други марки
Бихте ли ми казали защо моделът от 2014 е по скъп? И кой с колко реални херца е, че не можах да разбера от темата за моделите в 2015.
Благодаря за отделеното време.
Отговор: Избор между два 50 инчови Панасоника
Цитат:
Първоначално публикувано от
Petar Lyubomirov Bonchev
Добър Ден/Вечер съфорумници,
Искам да си купа 50 инчов Панасоник на цена до 1500 лв. И съм се спрял на следните два модела:
1.
TX-50AS650E модел 2014
2.
TX-50CS630E модел 2015
Кой от двата е по добър и съответно защо е по добър? Не гледам със субтитри за това дребният шрифт не ме притеснява. Като също съм отворен и за предложения от други марки
Бихте ли ми казали защо моделът от 2014 е по скъп? И кой с колко реални херца е, че не можах да разбера от темата за моделите в 2015.
Благодаря за отделеното време.
Първият със сигурност е - 100Hz, а втория - 50Hz, дано не бъркам!
ТХ-65СХ800Е: VА раnеl, 100Нz wіth МСFІ
ТХ-50СХ802В: VА раnеl, 100Нz wіth МСFІ,іnрut lаg 49.6mѕ,blасk lеvеlѕ аt 0.021 сd/m2,130сd/m2,АNЅІ соntrаѕt rаtіо оf nеаrlу 6200:1
ТХ-50СХR800: VА раnеl,blасk 0,031 сd/m2,100Ηz wіth МСFІ(600 lіnеѕ).[В]ТХ-50СХ700Е:[/В] VА раnеl Іnnоluх(Wіdе Соlоr LЕD Рhоѕрhоr), 100Нz раnеl wіth МСFІ + flаѕhіng bасklіght, (4К 800Нz ВМR ІFС).
ТХ-55СХ680Е: VА Раnеl, (4К 200 Нz ВМR) 50Нz + flаѕhіng bасklіght (аlthоugh thе ехіѕtеnсе оf thе rеgulаtоrу ІFС tо Іmаgе ѕеttіngѕ mеnu)- FРD Веnсhmаrk Моnоѕсоре tеѕt ѕhоwеd thе ѕhаrрnеѕѕ оf оnlу 300 оf thе 1080 lіnеѕ, whісh іѕ thе bаѕе vаluе fоr LСD ТVѕ аnd mоnіtоrѕ ...
ТХ-40СЅ630Е: VА раnеl Іnnоluх, 100Нz wіth МСFІ, 400Нz ВМR, рrоvіdеd wіth а blіnkіng bасklіght аnd frаmе іntеrроlаtіоn
ТХ-50СЅ520Е: VА раnеl Іnnоluх, 50Нz, 100 Нz ВМR (Васklіght Моtіоn Rаtе)
ТХ-40СЅ520Е: VА раnеl Іnnоluх, 50Нz ,100 Нz ВМR (Васklіght Моtіоn Rаtе)
Благодаря за детайлите. Но ми остава една въпросителна: Защо като и двата са с по 100Hz по старият е с 100 лв. по скъп?
Начина на опресняване на кадрите е различен. Зависи при какъв курс на долара и в какво количество са закупени.
...Здравейте, и аз съм се насочил към 50 инчов Панасоник. С една идея по-висок ценови клас, но мисля че няма смисъл да отварям друга тема със същото заглавие :).
Сега съм със ТХ-Р42G20, много съм доволен и идеята ми беше да изкара още 1-2 години, пък тогава да видим до къде са стигнали 4к технологиите (да паднат като цени,а и да има повече приложение на това 4к). Но поради дълго обясними причини се налага да го сменя и се оглеждам за ъпгрейд около 2000лв. Нямах много време да чета, но като гледам май пак към Панасоник ще е. Триумя се между следните модели :
Сравняване на Телевизори | Ele.bg - Телевизори и електроника
Като сякаш най-много клоня към 50AX800, нищо че е миналогодишен. Бихте ли ми дали мнение по въпроса, приемам и препоръки за други модели или марки около 2000лв.
Благодаря предварително
От какво разстояние ще се гледа ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
От какво разстояние ще се гледа ?
От 2.5м до 4м , като когато се гледа сериозно(примерно филми) е 2.5-3м. Но какво общо има това с модела , като всички са 50"
Щото може да загледаш и 55" за такова разстояние , особено ако ще е 4К модел :Drinks:
Смятам , че 55" и нагоре са ми необосновано скъпи, за разстоянието от което ще ги гледам, като в момента и 42 ми е много добре. За това съм се насочил към 50".
Повярвай ми, аз гледах 42" от същото разстояние, сега съм на 50"... и ми се иска да е поне 55".
В момента CS630 50" е 1380лв. с 0% лихва на изплащане в техноплс грабете докато има.
...eee не е истина , телевизора вместо да пада скочи със 100лв. Дали заради идването на събота и неделя или просто от другата седмица ще го пускат на примоция и да поседи няколко дни на на по-висока цена ?
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/15469
Може би, защото ще влиза в "промоция", промяна в курса на долара или просто следят какво препоръчваме във форума....