Имам Панасоник TX-P42U20E и си взех CI модул с карта от Нет1 за платените канали, обаче нещо не я разпознава. Въртях я всякак, тоест и 4те варианта тествах и я въртях и не става.
Та някой имал ли е такъв проблем?
Имам Панасоник TX-P42U20E и си взех CI модул с карта от Нет1 за платените канали, обаче нещо не я разпознава. Въртях я всякак, тоест и 4те варианта тествах и я въртях и не става.
Та някой имал ли е такъв проблем?
Коя страна си избрал в началните настройки?
Избираш от менюто цифровият кабелен тунер(DVB-C)
Пускаш да сканира на автоматично.
май Норвегия. А сканирането ще помогне ли? Смисъл аз ги виждам каналите, просто ми казва, че са кодирани, а от меню общ интерфейс ми казва, че няма модул.
Поставяш модула с картатат в него, настройваш на Германия, активираш DVB-C тунера и сканираш.
Не ти разпознава модула, пробва ли с друг ? Вземи от съседите които са на същият оператор.
Не можеш да въртиш произволно картата и CL модула. Ето това е правилният вариант https://userlogin.networx-bg.com/ima.../CI-Module.pdf
И когато плъзгаш картата в модула, трябва да си внимателен и да придържаш с два пръста отстрани да не се изкривява, докато влезе до лек упор. Същата работа важи и за вкарването на модула в телевизора.