Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления
Здравейте. От 3 дена имам 50DS630e. Като цяло картинката е много добре с реални цветове, дълбоко черно. Което е по-важно за мен не дразни очите, понеже в 90% от случаите го ползвам като монитор. Проблемът с който се сблъсках е следният. Когато гледам филм от флашка или през DLNA всичко върви много гладко, когато обаче го пусна от лаптопа или компютъра през HDMI кабел абсолютно същият филм накъсва значително и се губи удоволствието от гледането. Изпробвах какви ли не настройки но нищо не помага. Не е и от филма, защото изпробвах няколко различни варианта, с всякакви резолюции и кадри в сек. А не случайно се спрях на този модел, защото държах всичко да върви гладко. Някои сблъсквал ли се е с този проблем и как го е решил?
Проблен с компа ? Слаб хардуер ? На правилния вход на тв ли е включен ?Проблем в хдми кабела ?
Като пускаш филм от компютъра първо задаваш подходящата резолюция и особено хц/кадри в настройките на видеокартата - в случая 1920х1080/24
Това също може да е от полза:Media Player Classic Home Cinema (MPC-HC) and MadVR Setting | Juan2Geek
При мен най-добре работят Daum Pot Player, MPC-BE и MPC-HC с MadVR и LAV Filters (или FFDShow Raw Video Filter).
Аз съм "компютърджия" и всички тези неща са ми известни, изпробвал съм сигурно всички възможни варианти. Проблемът е че телевизорът се държи все едно е с 50Hz панел когато е включен към РС. Преди време когато го проучвах за купуване се натъкнах в един руски форум точно на същият случай, но тогава не му обърнах внимание. А сега като го търся не мога да открия този пост. Възможно е и това да е частен случай, проблем на тази бройка. Най вече си личи на теста с японката. Когато е през флашка - супер гладко. Същият клип през лаптопа - здраво накъсване. Можете и вие да си направите този тест за сравнение, да видите дали ТВ-то правилно го отработва.
Цитат:
Първоначално публикувано от
KSSK
Когато е през флашка - супер гладко. Същият клип през лаптопа - здраво накъсване.
Това показва, че проблема не е в ТВ, а в лаптопа - видео карта, процесор, плеър, кодеци...
Опита ли с MPC и MadVR?
1 Прикачен файл(ове)
Привет! Някой може ли да ми каже колко часа е работил телевизора? Че никак не мога да се ориентирам...
Цитат:
iwan33
Привет! Някой може ли да ми каже колко часа е работил телевизора? Че никак не мога да се ориентирам...
Статус 4 ама кое от двете беше...
Работил е 4511 часа ли? Това не е ли адски много? Наясно бях, че вземам мостра, но не мислех, че е работил толкова много време.
Цитат:
iwan33
Работил е 4511 часа ли? Това не е ли адски много? Наясно бях, че вземам мостра, но не мислех, че е работил толкова много време.
Не знам приятелю кое от двете беше работните часове. Само съм запомнил че е Статус 4. Но, ще се включи някой от разбиращите и ще каже. Едното беше брой включвания. Може 4511 да са включванията?
Ми ако не бъркам , значи си е бил мостричка година и 2-3 месеца и е бачкал по 8-9 часа на ден ...
Значи, първото е работните часове, а второто брой включвания.
Как да видим заработените часове?
Количеството заработени часове може да се види в потребителското меню:
Menu -> Help -> System Information - на ред Status4
(Menu -> Help -> Version -> Status4.).
Числото след буквата представлява заработените часове. Като увеличава стойността си с единица, на всеки 60 минути "заработено" време.
C04511 - наработени часове
464 - брой включвания
Година и половина работа като мостра...
Благодаря hristoslav2, ориентирах се вече. Нищо де, да речем, че каквото е имало да става до сега, да е станало. Все пак има две години гаранция занапред.
Въпреки "пробега" обаче, съм доволен от телевизора.