Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 71
Like Tree23Одобрявам

PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    162
    #1

    Pansonic 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    Здравейте, реших да напиша малко лични отзиви за модела. 3D телевизорите последно време започнаха да излизат от мода или по-скоро производителите насочиха усилия в надпреварата за резолюция, квантови точки, HDR и т.н. Това ме подтикна да си закупя такъв преди съвсем да са изчезнали (предният ми телевизор нямаше такава екстра, а аз отдавна й се каних). Отнесох една бройка Panasonic TX-50DS630E от "Черния петък", която ми излезе 1115 лв. Закарах го вкъщи и го закачих към кабелната (Виваком - IPTV) справи се добре със скалирането на SD каналите, очаквано HD каналите се виждаха много добре. Нещото, което прави първо впечатление като извадите телевизора от кашона и го пуснете, е че настройките на цветовете са ужасни - една засилена подсветка, едно студено синеещо бяло и посредствено черно. За щастие телевизора предлага доста подробни настройки от които картина става доста приятна. Първоначално следвах калибрирането на Дарко от този клип - https://www.youtube.com/watch?v=1f3pneGa8X8&t=308s като нанесох малко корекции за да стане по-приятна картината за моите представи.
    Звука от телевизора ме изненада приятно, особено подсиления бас.
    Вградения плеър чете доста видео формати справя се и с българските субтитри: в опциите има доста корекции на фон, размер, избързване, забавяне (разбира се субтитрите трябва да са с абсолютно същото наименование като филма и желателно да са кодирани в UTF-8 формат). Лошото, е че видео плеъра не възпроизвежда звука на филми обработен с DTS кодек. Направих си DLNA сървър, където споделих всичките си филми от РС-то, когато ме мързи да закача HDMI кабела гледам от него стига да е стабилна интернет връзката.
    Често гледам спортни предавания и телевизора не ме разочарова със своят 120 херцов панел, препоръчително е от опциите да изключите или намалите на минимум Intelligent Frame Creation. Увеличаването на тази настройка дава по-плавни движения наподобяващи такива в сапунен сериал, но не се отразява добре на бързо движещи се обекти.
    Телевизора е с активна 3D матрица и за да се гледа 3D съдържание трябва да се закупят 3D активни очила, защото не се предлагат в комплекта. По принцип този тип очила са скъпи и последно време трудно се намират по техно магазините, затова може би ще ви се наложи да търсите алтернативни източници. Официалните модели на Панасоник за този модел са следните - TY-ER3D4ME, TY-ER3D4SE, TY-ER3D5ME, TY-ER3D6ME. Може да се ползват алтернативи като Samsung SSG-5100 или други марки активни очила стига да имат bluetooth свързаност (има и такива с infrаred свързаност, които не стават за този модел телевизор). Аз си закупих Panasonic TY-ER3D4ME и TY-ER3D4SE и нямам грижи, поръчал съм от Китай и такива - https://www.aliexpress.com/item/1pc-...02079-VnYZvQVf като дойдат ще напиша как са като допълня поста си. B нaчaлoтo oчилaтa нe иcкaxa дa ce peгиcтpиpaт, зapeдиx ги и изключиx тeлeвизopa oт щeпceлa зa някoлкo ceкyнди, cлeд тoвa гo пycнax, включиx и oчилaтa и ce cвъpзaxa c тeлeвизopa - дoлy в дecния ъгъл ce пoявявa eднa икoнкa c oчилa и тexния зapяд пo тoвa се paзбиpa, чe oчилaтa ca ce peгиcтpиpaли.
    Телевизора винаги разпознава 3D съдържание и превключва веднага в 3D режим. 3D образите са ясни, без контури и с голяма дълбочина Изгледах вече 15 3D филма и съм доволен. Като сложиш очилата и се съсредоточиш в 3D ефектите телевизора изглежда по-малък от колкото е в действителност, следващия май ще бъде още по-голям диагонал . В настройките има и конвертиране на 2D в 3D съдържание (за тази опция един бутон на ДУ щеше да свърши чудесна работа, но за съжаление няма такъв), разбира се тази конверсия имитира 3D ефект, но образите не са толкова ясно изразени.
    На ДУ не ми харесва разположението на бутона за Netflix близо до навигационните бутони и често неволно го натискам може би ще свикна след време, но за сега ме дразни.
    Смарт функциите не са нищо невиждано - има пъргав браузър но няма флаш, маркета е беден, но малкото приложенията са много добре оптимизирани и работят много гладко, телевизора досега не е забивал. Най-често използвам You Тube приложението, което e доста добро. В маркета има и Булсатком - работи точно като техния приемник, подредбата на каналите е същата, дори кода за каналите за възрастни е непроменен. Като цяло смарт функциите не ме блазнят много - ползвам отдавна android box, на който имам всичко необходимо. Телевизора се свързва бързо към домашната WiFi мрежа. Може да се споделя съдържание от РС, телефон, таблет и т.н и да си го гледате на телевизора стига да имате добра интернет връзка и свободен канал на рутера. Ако не ви се занимава закачете един HDMI кабел версия 1.4 и гледате жично филми от компютъра с KM Player, Daum PotPlayer, Gom Player, Total Media Theater и т.н.
    На телефона може да си инсталирате приложението TV Remote 2 на Panasonic, което ви дава възможност с плъзване на пръст да споделяте съдържание с телевизора, да ползвате телефона си като ДУ или клавиатура и т.н.
    До края на годината може да регистрирате телевизора в сайта на Panasonic за да удължите гаранцията до 5 години.
    Като цяло това са впечатленията ми от едномесечно ползване на телевизора.
    Този пост е редактиран от sirgeorge; 28-12-16 в 19:57.
    hristoslav2, svetlio1, iwan33 и 2 други харесват това.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    22
    #2

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    и аз от вчера имам същия, само че 40 инчовия модел.все още го разучавам, търся му активни очила.видях на дарко настройките, но и така картината ме кефи.имам и самсунг и LG телевизори и панасоника най ме кефи като картина, после е ЛГ.Доволен съм за сега, продължавам да го разучавам.Удължих си и гаранцията на 5 години.

  4. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    999
    #3

    Отговор: Pansonic 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge Виж публикацията
    закачих към кабелната (Виваком - IPTV) справи се добре със скалирането на SD каналите, HD каналите се виждаха очаквано много добре.
    Телевизорът ти не скалира SD каналите, IPTV приемникът го прави, телевизорът ти получава 1080i сигнал (независимо какъв канал си пуснал), който се деинтерлейсва.
    Този пост е редактиран от Frost; 28-12-16 в 15:39.

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    162
    #4

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    ОК, приемам забележката.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    22
    #5

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    Поддържа ли picture in picture или на цял екран един канал,а в малко прозорче да върви друг?

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #6

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    Не
    Само PAT - picture and teletext
    Технически данни - TX-50DS630E LED LCD телевизори VIERA - Panasonic България

    за да ти вървят два канала едновременно на екрана, ти трябва модел с двойни тунери (DX780, DX800, DX900).
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-12-16 в 20:13.
    kobutan одобрява това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    22
    #7

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    благодаря. продължавам да търся очила за телевизора- тия дали ще станат?

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    162
    #8

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    Не те са с инфраред (IR)

    П.п.Сега като се разрових може би са тези - https://quantum3dglasses.com/shop/g5...th-compatible/ и би трябвало да станат щом имат и блутут свързаност. Тези от Емаг много постно описание са дали.
    Този пост е редактиран от sirgeorge; 26-12-16 в 23:39.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    22
    #9

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    А Очила Samsung SSG - 4100GB дали стават за телевизора? май са с блутут...

  12. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    162
    #10

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления


  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    22
    #11

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    Благодаря много!Работят очилата!Взех 2 броя.Сега си търся поне още 2 чифта.А презареждането става с подмяна на батерията?

    - - - - - - - - - -

    Очилата работят, на едните трудно се затваря капачето за батерията.Обаче като пусна филма и да кажем двете картини са хоризонтални една над друга и чрез дистанционното избирам 3Д режима и тръгва.след 10 минути обаче пак се връща на изгледа с 2 хоризонтални картини.Въобще другите настройки като откриване на 3Д трябва ли да са включени, може ли тв сам да открива 3д съдържанието или всеки път ръчно се превключва? особено това прекъсване на 3д режима и връщането на 2 хоризонтални картини ме притеснява повече.Защо така?

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    162
    #12

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    Ако искаш автоматично да превключва в 3D режим опцията 3D откриване трябва да е на Вкл.(Разширени). Случвало ми се да превключва отново в 2D режим при гледане през HDMI кабела, смених кабела и вече не прави такива мизерии (предния бе версия 1.3 сегашния е 1.4) иначе от флашка или безжично през вградения плеър никога не ми е връщало в 2D режим.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    22
    #13

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    При мен от флашката пускам 3Д филм и периодично си връща режима две хоризонтални.а е пусната опцията 3Д, а не 2Д.Превключвам на 2Д и после на 3Д, за да се оправи проблема.Флашката е стара, хлабава и се надявам като я сменя да го няма този проблем.

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    162
    #14

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    На всеки 3D филм ли го прави? Пробвай на другия usb вход. С hdmi кабел как е? Възможно е и от флашката да е, ако скоростта на четене е ниска, старият ми hdmi кабела не беше high speed и телевизора от време на време връщаше 2-те картини, но откакто го замених с подходящ за 3D (версия 1.4 и на горе ) не съм имал проблеми.
    Този пост е редактиран от sirgeorge; 07-01-17 в 14:52.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    476
    #15

    Отговор: PANASONIC 3D TX-50DS630E - лични впечатления

    Не е от флашката, или кабел - при някои видеа се получава от време на време. Изключи опцията за автоматично откриване на 3D - ще ти се наложи ръчно да активираш 3D-то, но не би трябвало да те връща в 2D режим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. LG H12AK- мнения, лични впечатления
    От aldimkan във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 114
    Последно: 08-12-17, 08:29
  2. Panasonic LUMIX GX1 / лични впечатления?
    От wizli във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 12
    Последно: 03-11-12, 23:26
  3. Потребителски тестове (или лични впечатления от притежаваните машини)
    От Mega във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 11
    Последно: 01-09-11, 14:45
  4. Отговори: 7
    Последно: 28-12-10, 19:47
  5. Как се финансира ICQ ? (Лични впечатления)
    От superfly във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 19-11-06, 15:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе