здравей,
изцяло съм нов в телевизионната игра (през целия си живот съм бил персонаж на pc master race, докато не се преместих с приятелка) и реших, че е време в живота ми, когато купуването на 4k oled би било страхотна идея . както и да е, четох малко и се спрях на panasonic (tx-55fz800e в ес, нямам представа какъв е номерът на модела за сащ), но съм малко объркан във всички поддържани начини за реално гледане съдържание на такъв телевизор.
тъй като това е интелигентен телевизор, предполагам, че ще получа родно 4k и / или hdr съдържание чрез netflix с правилния тип абонамент? (за съжаление, в моята страна всички останали опции за стрийминг са доста изкривени с регионални ключалки, дори netflix не е това, което трябва да бъде) - какво ще кажете за youtube? предполагам, че не мога просто да включа лаптоп чрез обикновен hdmi кабел и да гледам 4k файл с hdr - би ли направил компютър с карта, способна за cuda? или мога просто да копирам пълен blu-ray рип на 2.0 usb hdd, да го включа в телевизора и да го гледам по този начин? (никога не съм притежавал blu-ray плейър и телевизорът сам по себе си е достатъчно скъп, за да не мога наистина да помисля за друга покупка в момента)? имам ps4 тънък, но предпочитам да изчакам следващото поколение, отколкото да си купя друга конзола сега.
чудя се също каква е разликата между различните hdr стандарти и как това ще повлияе на моя опит с panasonic?
благодаря много предварително![]()