hristoslav2, Да, така е, оказа се, че телевизорът не поддържа КОНТЕЙНЕРА "MP4", иначе кодеците, с които е направено видеото се поддържат.
Ей това за пореден път ме учудва във Филипс. Може ли телевизор модел от 2018 година да не поддържа един от най-използваните контейнери в съвременните аудио визуални устройства?!
Подобни глупости имаше и в предишния ми Филипс (49PFL4307)), но там проблемът бяха субтитрите. Как е възможно телевизор продаващ се на българския пазар да не поддържа субтитрово кодиране на кирилица?
Спомням си (ако не ме лъже паметта), че някои хора от този форум бяха писали в представителството на Филипс за тоя проблем и обещанието беше, че щял да бъде коригиран в следващия ъпдейт, ама трябвало да наемат програмист. Нито ъпдейт пуснаха, а явно и за 6 години не са успели да намерят подходящ програмист. Все тая!
Относно въпроса ти, да в настройките папките са споделени, но при влизането в тях излиза съобщение "Няма споделено съдържание".
Понеже медийният сървър е вграден директно в телефона, реших да опитам с друг, от магазина на Гугъл. Нещата са малко по-добре (поне влизайки във видео папката виждам файловете), но така или иначе, не ги отваря.
Най странното е, че през приложението на филипс "Philips TV Remote" отварям въпросните видеа без проблем ( с леки паузи от време на време).
Чудя се какво използва въпросното приложение, WiFi Direct или DLNA?!
Ще се заиграя малко и ще прекодирам видеото като го сложа в MKV контейнер, пък да видим дали ще тръгне.
- - - - - - - - - -
Gena_bs, не знам какво имаш предвид под "Чист МР4".
MP42 е просто обозначение, което означава MPEG-4, version 2, иначе си е пак МР4 и кодеците са същите.
Единственият начин да ти дам такъв клип е да снимам нещо с телефона и да го кача тук, за да пробваш.
По-късно ще гледам да направя едно късо видео и да го постна тук.