Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница (2014г.)
За съжаление не успях да намеря "разговорлив" сервизен техник. От сервизното меню смених вида на дънната платка (board identifier) и след рестарт ТВ вече не тръгва, знаеш ли как да върна първоначалните настройки - service default mode? Ако някой знае разбиращ "истински" сервизен техник в Стара Загора, моля да сподели?
Ето защо не трябва да се пипат неща от които не разбирате. Връщането на заводските настройки няма да въстанови положението - с рестарта на телевизора, си запаметил новата настройка. От тук нататък само специалист!! При това, вероятно ще се наложи да направи зареждане на EEPROM...
При закупуване на нова платка от интеренет, се налагат промени в настройките, за да сработи телевизора. Най-добрият вариант, е да купувате платка 2-ра употреба -от телевизор който е работил, но нещо друго е било повредено...
Здравейте, някой да знае дали вече са прекратили поддръжката на моделите от 2012 г., по специално серията 5500. От септември миналата година не са излизали ъпдейти и честно да си кажа и не очаквам вече.
Но аз все пак да си питам :cool:. Надеждата умира последна. Успех на новите потребители на Филипс.
За серия 5500 не виждам какво му е проблем , за да има ъпдейт. Колегата с телевизора от Ст. Загора, сервиза зад Техномаркет- май само там.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Торанага
За серия 5500 не виждам какво му е проблем , за да има ъпдейт. Колегата с телевизора от Ст. Загора, сервиза зад Техномаркет- май само там.
Бях вече там, но не ми отговориха на нито един въпрос - "остави го, ще видим" и т.н., ценоразписа е 120 лв + резервни части което ме кара да се съмнявам в техните възможности, не виждам кое ще ремонтират и сменят....нямат хардуер и софтуер за да закачат ТВ към компютър и да направят настройка :(
Цената 120 за труд е май навсякъде толкова.
@Stoyanovs, днес излезе ъпдейт за моделите 2012 от среден висок клас 6хх7 до 9хх7, така че може и за твоя да излезе нещо :)
Надеждата умира последна :)
Цитат:
hristoslav2
Миналата седмиа, от зора ме подлъгаха и си купих един от тази серия , или по точно 48PFS6609.
Ако трябва да му направя ревю на бързо... Много лоша LED LCD матрица, има затъмнени зони и в четирите краища , или не равномерно .... светещи LED зони, така да го кажем, говорим за телевизор на по малко от седмица . Най добре се виждат тия неравномерно обагрени .. черти или петна, когато се гледа футболен мач или играеш футболна игра. Топката след като лети от едното наказателно поле към другото, ти се струва че екрана е зацапан , но не е . При наситена с цветове картина не се забелязват. Не може да се отрече ,че има добър контраст и острота , но тези 400 Мз, заради което го купих... явно нямат нищо общо с чистотата на опресняване, защото повече от 60 хз сигнал не поддържа... което бе най голямото разочарование за мен, защото го купих точно с тази цел.. да търся по добро качество на картината с повече херци и резолюция , но уви ...
Ужасни менюта, с много лаг и объркваща навигация .
Miracast-a има доста лаг, което не е изненада, но ми направи лошо впечатление че на всяка 2-ра , 3-та секунда , картината замръзва за около 1 секунда, което на практика прави тази функция неизползваема, ако решиш да гледаш видео от телефона си .
Стрийма от своя страна който предлагат, от ТВ върху смарт фон... работи добре... но АКО реши да заработи . Много често просто ми изписва ,че няма наличен дигитален канал... но ако опиташ малко по късно , работи без проблеми , и обратното .
Апп магазина им е под всякаква критика, супер безполезни и малко на брой приложение, но може би това е характерно за повечето Смарт ТВ-та
3D-то е изсмукано от пръстите
Може би най - доброто нещо в това ТВ е амбилайнт технологията.. която мен поне ме изненада, въпреки ,че не бях фен на подобна " глезотойка " .
На кратко... АКО търсите голямо ТВ, което да го ползвате да си гледате турски сериали , с ясна и контрастна картина и чат пат да се чувате с внуци , деца , родните по скайпа , а нямате РС , ако при купон решите да впечатлите приятелите си с някое друго музикално видео на последната чалгийка от телефона си , с разни и шарени амбийалт светлини ... това е ТВ-то за вас .
Ако търсите обаче, голямо ТВ което да го ползвате за игри, гледане на футбол, работа с компютър... (както е случия при мен) стойте далеч от него ...
Картината е качествена , като цветове, контраст и ако се преглътнат всички тези ... " лоши" неща, може би е добро ТВ за по не претенциозен потребители .
Аз съм адски разочарован , ще се постарая да го върна , но... не знам дали ще успея .Ако не, ще го пусна в продавалника на символична цена, поне да си върна част от парите .
Трябваше, още първите 3 дни от покупката да го върнеш в магазина. Сега почти няма начин, освен ако управителят не ти е приятел...
400Hz PMR - изписани на кашона и в спесификациите са маркетингов трик.
Perfect Motion Rate - индекс на интерполираните кадри. В настройките на телевизора може да се увеличи работата на алгоритъма по създаване на допълнителни кадри.
[Perfect Natural Motion] има три настройки: “Minimum“, “Medium” and “Maximum“.
В таблицата са обяснени тези трикове. Първата колонка са моделите телевизори. Втората колонка, показва входният сигнал. Третата колонка, показва броя кадри вкарвани с мигане на подсветката. Четвъртата колонка, показва изкуствено генерираните междинни кадри. Петата колонка, показва броят сканирания на подсветката - (поредно гасене в хоризонтални секции)..и накрая е сборът от цялата тази галимация.
Panel Drive in Philips lcd TV's 2014 |
Series
··············· | Repetition of the frame
···························· | Black frame Insertion ···························· | Natural Motion (frame creation) ······························ | Scanning backlight
······························ | Motion Rate
··········· |
PUS9809 | 25hz -> 50Hz | 2 BFI (-> 150Hz) | 2 NM (-> 300Hz) | 4 phases scanning | 1200 Hz |
PUS8809 | 25Hz -> 50Hz | 1 BFI (-> 100Hz) | 1 NM (-> 200Hz) | 5 phases scanning | 1000 Hz |
PFS8109
PFS7559
PFK7509
PFK7179 | 25Hz -> 50Hz | 3 BFI (-> 200Hz) | 1 NM (-> 400Hz) | 2 phases scanning | 800 Hz |
PUS7809
PFS7109 | 25Hz -> 50Hz | 2 BFI (-> 150Hz) | 2 NM (-> 300Hz) | 2 phases scanning | 600 Hz |
PFK6719
PFH6609
PFK6509
PFK6409 | 25Hz -> 50Hz | 1 BFI (-> 100Hz) | 3 NM (-> 400hz) | No | 400 Hz |
PFH6309
PFT6109
PHK5619
PFH5609
PFH5509
PHH4509 | 25Hz -> 50Hz | No | 3 NM (-> 200Hz) | No | 200 Hz |
PHH5219
PFH5209
PFK5109
PHH4309
PFK4209
PHH4109 | 25Hz -> 50Hz | No | 1 NM (-> 100Hz) | No | 100 Hz |
Цитат:
hristoslav2
Трябваше, още първите 3 дни от покупката да го върнеш в магазина. Сега почти няма начин, освен ако управителят не ти е приятел...
400Hz
PMR - изписани на кашона и в спесификациите са маркетингов трик.
Perfect Motion Rate - индекс на интерполираните кадри. В настройките на телевизора може да се увеличи работата на алгоритъма по създаване на допълнителни кадри.
[Perfect Natural Motion] има три настройки: “Minimum“, “Medium” and “Maximum“.
В таблицата са обяснени тези трикове. Първата колонка са моделите телевизори. Втората колонка, показва входният сигнал. Третата колонка, показва броя плазни кадри вкарвани с мигане на подсветката. Четвъртата колонка, показва изкуствено генерираните междинни кадри. Петата колонка, показва броят сканирания на подсветката - (поредно гасене в хоризонтални секции)..и накрая е сборът от цялата тази галимация.
Panel Drive in Philips lcd TV's 2014 |
Series
··············· | Repetition of the frame
···························· | Black frame Insertion ···························· | Natural Motion (frame creation) ······························ | Scanning backlight
······························ | Motion Rate
··········· |
PUS9809 | 25hz -> 50Hz | 2 BFI (-> 150Hz) | 2 NM (-> 300Hz) | 4 phases scanning | 1200 Hz |
PUS8809 | 25Hz -> 50Hz | 1 BFI (-> 100Hz) | 1 NM (-> 200Hz) | 5 phases scanning | 1000 Hz |
PFS8109
PFS7559
PFK7509
PFK7179 | 25Hz -> 50Hz | 3 BFI (-> 200Hz) | 1 NM (-> 400Hz) | 2 phases scanning | 800 Hz |
PUS7809
PFS7109 | 25Hz -> 50Hz | 2 BFI (-> 150Hz) | 2 NM (-> 300Hz) | 2 phases scanning | 600 Hz |
PFK6719
PFH6609
PFK6509
PFK6409 | 25Hz -> 50Hz | 1 BFI (-> 100Hz) | 3 NM (-> 400hz) | No | 400 Hz |
PFH6309
PFT6109
PHK5619
PFH5609
PFH5509
PHH4509 | 25Hz -> 50Hz | No | 3 NM (-> 200Hz) | No | 200 Hz |
PHH5219
PFH5209
PFK5109
PHH4309
PFK4209
PHH4109 | 25Hz -> 50Hz | No | 1 NM (-> 100Hz) | No | 100 Hz |
E, реално аз на 3-я ден бях в магазина и заявих желание да го върна.. от там ми казаха да оставя " кординати " и те ще ми се обадят.. но вече 4 дена след това .. никой не се обажда, което ме навява на мисълта , че са ме пратили за зелен хайвер .
П.С. Този [Perfect Natural Motion] явно не работи при HDMI източниците , защото липсва в насройките.. нещата стават " ОЩЕ ПО ЗАБАВНИ " .....
Цитат:
AntrAcsA
E, реално аз на 3-я ден бях в магазина и заявих желание да го върна.. от там ми казаха да оставя " кординати " и те ще ми се обадят.. но вече 4 дена след това .. никой не се обажда, което ме навява на мисълта , че са ме пратили за зелен хайвер .
П.С. Този [Perfect Natural Motion] явно не работи при HDMI източниците , защото липсва в насройките.. нещата стават " ОЩЕ ПО ЗАБАВНИ " .....
Чакай да ти се обадят....те на това се надяват на незнанието на клиентите. А ти, защо направо не го занесе в магазина?
Perfect Natural Motion се използва при гледане на телевизия.
Цитат:
hristoslav2
Чакай да ти се обадят....те на това се надяват на незнанието на клиентите. А ти, защо направо не го занесе в магазина?
Perfect Natural Motion се използва при гледане на телевизия.
Не го занесих защото не знах каква е процедурата, няма как да го разнасям с мен, все пак е голямо ТВ, исках да видя как стоят нещата с връщането. Изцяло се бях оставил на тяхната " компетентност " , но просто са ме прекарали . Като цяло съм човек който ако реши може да вдигне доста солиден скандал.. явно на там вървят нещата.
Отиди направо при управителя - заедно с телевизора, както е бил опакован и окомплектован. Ако откаже сигнализирай КЗП
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post649811