Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница (2014г.)
Благодаря все пак, но...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mord
repair/service manual за 7109
Кой знае какво къде съм видял и съм дръпнал. Много съм заспал.
Бърза справка. Т.к. ще калибрирам утре - само това което излиза при избор на ISF Day/Night са ми опциите, нали? Няма гимнастики по сервизни настройки? При калибрация - динамичните контраст и пр. да ги спра или?
При калибрация изключваш всички подобрители.
https://forum.setcombg.com/%D1%80%D0...%80%D0%B8.html
За пипане на настройки в сервизното меню - не те съветвам, тъй като нямаш опит, а и вероятността да оплескаш нещо там е твърде голяма.
http://www.fwdmagazine.be/fwd/156471...ips-49pus7809/
превод
https://translate.google.bg/translat...%2F&edit-text=
"Подобрителите" са ясни, питах щото четох че динамичния бил за подсветката всъщност. Локал диминг ли нещо такова ще да е.
Пък за сервизните питах - ако има некой пиниз да го загледам. Не вярвам да оплескам нещо, освен ако некой не ме излъже спИциално. Все пак цял живот с електроника и комуникации се занимавам. :)
Благодаря за линковете - изпринтени са отдавна.
Цитат:
metray
Здравейте,искам да попитам на какво се дължи следното нещо и дали е проблем за тв-то.Тв е 4007 -37 инча,при стартиране 1 път на 10 пускания/примерно/ се появява надписа PHILIPS с пясъчния часовник.В останалите случай след стартиране от дистанционното директно показва картината,след съответното "мислене" разбира се.Не става въпрос за бързо спиране и пускане и да няма време да реагира,а за пускане като се прибера от работа и не е работил цял ден.Дали има проблем с процесора или нещо друго или е нормално това?Благодаря.
Идеи някви...
Моят е 32PFL3107H/12,прави същите непонятни неща,обаче вади доста добра картина(при качествен източник),така че не се тревожи.Един път показва начален екран с лого и тръгва за 15 секунди,друг път за около 5 секунди- директно стартира.Като се скапе, взимам друг.Поне днес има телевизори на добри цени.А при лошото качество на сигнала в България,от скъп телевизор-няма нужда...
Здравейте, Най сетне се сдобих със очилата за 3Д дето не ми влизат в комплекта. Проблема е следния:
На телевизор 46PFL4528 пускам 3Д филм със VLC плеър през HDMI кабел (кабела уж е H-Speed). Обаче картината си седи от типа "една до друга". Пробвах ръчно да въведа от настройките, но абсолютно нищо не се случва. Все едно не са активни менютата. Ако пусна филма със флашка - филма става за секунда на два екрана и автоматично картината се смесва като за 3Д. Обаче през лаптоп-а не става. А не искам да ползвам флашка, че плеъра на ТВ-то си е малко капризно
Понякога и 3Д каналите (на МСАТ) остават на два екрана, ама като сменя канала 1-2 пъти се оправя.
ЧУдя се от лаптоп-а ли е проблема, някаква настройка на драйвера на лаптопа...?
Лаптоп-а е HP Elitebook 8730W с видеокарта FIRE GL.
Благодаря.
- - - - - - - - - -
Хм, май се оправиха нещата. ТВ-то има 3 HDMI-а. HDMI1, HDMI2 и HDMI side. ДО сега го мъчих на HDMI side и не ставаше. Превключих на HDMI 1 и менютата вече променят картината. Официално не прочетох някъде кой HDMI трябва да ползвам.
Здравейте, днес си купих PHILIPS 48PFS6719от Техномаркет, подлъгах се по цената 1049 за 48 инчов и странното беше ,че цената на 40 инчовия беше 1199 лв. В момента не знам да се радвам или да плача, картината въобще не е това което очаквах, много бледа , логото на БТВ HD има сянка да не говорим за СД каналите.Опитах разни настройки но никакво подобрение с КА модул съм на Близу. Моля за някакъв съвет и се надявам причината да е в мен, в това че аз не мога да го настроя а не от самия телевизор. Ще бъда благодарен на всяко едно мнение и съвет.
Поздрави!
Забелязах,че Miracast-а на телевизора не работи при телефон с андроид 4.4.4.Някой от вас с подобни проблеми?
Цитат:
koko28
Здравейте, днес си купих PHILIPS 48PFS6719 от Техномаркет, подлъгах се по цената 1049 за 48 инчов и странното беше ,че цената на 40 инчовия беше 1199 лв. В момента не знам да се радвам или да плача, картината въобще не е това което очаквах, много бледа , логото на БТВ HD има сянка да не говорим за СД каналите.Опитах разни настройки но никакво подобрение с КА модул съм на Близу. Моля за някакъв съвет и се надявам причината да е в мен, в това че аз не мога да го настроя а не от самия телевизор. Ще бъда благодарен на всяко едно мнение и съвет.
Поздрави!
За да избегнеш Хало ефекта, изключи функцията Perfect Pixel HD (или както там се нарича в твоят модел Pixel Precise HD, Pixel Plus HD..)
Sharpness: 0
Noise reduction: Off
MPEG artifact reduction: Off
Perfect Natural Motion Off
Clear LCD On/off
Advanced sharpness Off
Perfect contrast Off
Dynamic backlight Off
Light sensor On/Off
Благодаря за отговора, но бързо успях да разреша проблема с това недоразумение PHILIPS 48PFS6719 продавано в Техномаркет ,просто го върнах благодарение на съвета на един съфорумец.
Правилно си постъпил :rolleyes: последните 4 години филипс имат доста софтуерни проблеми. Надявам се, новите модели от 8-ма серия с Андроид най-после да са преодолели тези проблеми.
http://www.philips.bg/c/8200-series-...FS8209_12/prd/
Окончателно се отказах от Филипс!Със серия 5 съм от 2013г.,толкова проблеми с телевизор не съм имал(най-вече софтуерни),а имам още два телевизора от други известни марки.
Цветовете му са отвратителни,твърде ярки-няма настройка при този телевизор!Да не говорим,че и вече не са Филипс!След като китайци ги купиха.
Ако си купите Филипс, все едно си купувате Huawei с надпис Филипс.
Следващият път като купувам телевизор "по-далеч" от Япония или Ю.Корея не отивам!
Нещата са толкова зле,че предпочитам в този момент Тошиба пред Филипс!
Цитат:
Kalin34
Окончателно се отказах от Филипс!Със серия 5 съм от 2013г.,толкова проблеми с телевизор не съм имал(най-вече софтуерни),а имам още два телевизора от други известни марки.
Цветовете му са отвратителни,твърде ярки-няма настройка при този телевизор!Да не говорим,че и вече не са Филипс!След като китайци ги купиха.
Ако си купите Филипс, все едно си купувате Huawei с надпис Филипс.
Следващият път като купувам телевизор "по-далеч" от Япония или Ю.Корея не отивам!
Нещата са толкова зле,че предпочитам в този момент Тошиба пред Филипс!
Много точно казано и много хора не знаят ,че Филипс вече не е Филипс и аз в случая до преди ден.Единственото нещо което ми хареса беше Амбилайта , картината беше с по-лошо качество от на баба ми аналоговото НЕО, все едно гледаш през гъста мъгла да не говорим за цветове,сенки и трептенето .Явно тази година са стигнали твърде далече и на пазара се появяват телевизори като описания.Просто се надявам бъдещите купувачи да бъдат много внимателни а не като мен да се хвърлят насляпо полъгвайки се по цената.