Виж в настройките за звука дали има опция какво да подава през оптиката .
Гледах първо това но за жалост няма конкретно указание за оптиката (или поне аз не я намерих), има само да му се каже дали изхода да е стерио или многоканален но каквото и да е няма разлика. Затова реших да попитам дали някой го е правил и дали става, аз ли изпускам някоя настройка или просто Филипс са го направили така че да не може. При LG стана мн лесно при свързването разбира че има свързано устройство към дигитален изход и си му подава директно каналите на медията която се изпълнява. разочарова ме ако не може да се направи това при Филипс. Благодаря ви все пак.
При положение че това е моя етикет явно няма шанс така ли да разбирам?
![]()
Етикетите са от различни телевизори. 55PUS7600 и 43PUS7150. Провери в сайта на Филипс дали, твоят модел поддържа DTS.
Да виждам че са различни телевизорите. Затова съм постнал моя етикет да се види ястно какъв е. В сайта на филипс намерих това:![]()
Т.е. аз пропускам нещо, но вече съм прировил всичко и така и не намирам какво. А каква е функцията EasyLink като избера от меню-->Говорители-->"Авто-старт на EasyLink" и ми изписва "Не може да премине към аудио система. Активни високоговорители на ТВ"
Има шанс, но май не и с тази озвучителна система и преходник. Пробвай с оптичен кабел от телевизора към аудио-видео ресивър.
Резервният вариант е с HDMI кабел от HDMI Ark порта на телевизора, до такъв порт на аудио-видео ресивър.
EasyLink e HDMI CEC протокол, за контрол на свързани устройства през HDMI връзка
40PFL5605/67 Philips LCD TV 40PFL5605 102 cm (40") Full HD 1080p with Pixel Plus HD - Philips Support
При такава връзка можеш да управляваш(включваш изключваш, увеличаваш , намаляваш звука) свързани към телевизора устройства - плейъри, примници, ресивъри..Които задължително обаче трябва да поддържат HDMI CEC протокол.
Със друга озвучителна система и аз предполагам че ще стане но идеята ми е да не наливам повече средства и да стане с това което вече имам закупено. Като предполагах че щом съм го ползвал при LG телевизор ще успея да го ползвам и тук
Държи се идеално доволен съм, оказа се че описания проблем със 5,1 звука беше от китайския конвертор, нещо е дефектирал и след замяна всичко си е идеално. Иначе телевизора смятам че се държи много добре.