Проблем с включването на телевизор Philips 40pfl4308h/12
Здравейте от известно време имам следния проблем с телевизора в къщи Филипс модел 40pfl4308h/12 : Понякога телевизора не иска да се включи. Натискам копчето на дистанционното , червената му лампичка премигва , но остава черен екрана. Същото прави и при опит за стартиране чрез инфрареда на смартфон. Оправя се проблема като го изключа и включа на ново в контакта. На какво може да се дължи това?Има инсталиран предпоследния ъпдейт от сайта на Филипс . Текущия софтуер е : TPM1012E_003.003.000.001, PQ верссия Flash PQV0.30 2013/07/30 , AQ версия AQV1.08 130521. Видях в сайта че има и последна версия от 09 2014г. но какво ли не пробвах , качвах я многократно на флашка , въобще не разпознава телевизора файла. Телевизора Не е смарт , такаче по друг начин не мога да го актуализирам. Проблема го забелязах се получава от 1-2 месеца насам , не мисля че е причината в последната актуализация , защото тя е от доста отдавнанаправена!
Моля за помощ ,на гости съм на семейството и съм до утре(неделя ) тук. Искам да им помогна ако това е възможно докато съм тук!
Отговор: Проблем с включването на телевизор Philips 40pfl4308h/12
Проблем със захранването най-вероятно. може би кондензатор/и - оправя се с подмяната им в сервиз или на място ако му разбираш достатъчно.
ако е така нормално ли е да го прави само от време на време. Питам защото ако го занеса в сервиз няма гаранция , че там ще се появи проблема. Да не е само да чакам и да стоят без телевизор нашите и да го върнат без да са го и пипнали, това ме притеснява. От друга страна не ми се иска да изчакам да дойде момента да огасне напълно :))))
Снимай с камера или с телефона и им покажи записа. Дали, как и за колко ще го оправят - това зависи от конкретния сервиз.
благодаря все пак. А някой може ли да ми каже защо не мога да инсталирам последната версия на софтуера на този телевизор ?
PEPY86, надявам се да не те обидя, но искам да помогна. Разархивира ли файла преди ъпгрейда? Опитай също да форматираш флаша /FAT 32/ и качи отново файла за ъпгрейд.
да разархивирах го. Опитах и с фат 32 , но неуспешно :(
Да не би да има утечка по кабела от кабелната телевизия?
Я го разкачи и постави 2 метра кабел за антена. После сканирай за ефирни цифрови програми. След като заработи, опитай пак да го изключваш и включваш от дистанционното.
Ще опитам утре ,но както казах това все още се получава доста рядко , но се случва. Не виждам ако има утечка какво общо има с включването на телевизора ? Все пак ще пробвам и ще пиша!
- - - - - - - - - -
Впрочем май забравих да добавя .......нз дали има нещо общо с темата , но преди няколко седмици се опитах да свържа лаптопа последством дисплей адаптер и dvi to hdmi кабел към телевизора и при свързването ми изгоря дъното на лаптопа. Незнам защо но си мисля че Филипса по някаква причина е главния виновник в случая. Защото въпросния дисплей адаптер и кабел към него използвах на друг телевизор почти всекидневно и проблеми не съм имал до сега !