Отговор: Philips телевизори (инфо на първа страница)
  Здравейте, имам Philips 65PUS8545 от около 2 години и съм страшно доволен най- вече от качеството на картината, мн по добра ако я сравнявам с LG 55SK8100, който е в съседната стая и е 100 Hz IPS, това ме наведе на мисълта че Philips-a вероятно е с VA панел, какъвто аз до мoмента не съм притежавал и може би оттам идва разликата, но пък ив това не съм сигурен не само заради разнопосочната индормация в нета, но и заради това, че при Philips-a нямам промяна при гледане под ъгъл, което би трябвало да имам ако е VA панел. В сайта displayspec преди го даваше че е IPS, после го промениха на VA, a сега ги дава със запетая IPS, VA. Та към въпроса: Понеже ми предстои закупуването на телевизор, съм се спрял на Philips - 8807 - 65 или 75 инча, но ми се иска да е със същия панел като този който имам. така че трябва да знам със сигурност моят с какъв панел е и съответно този който бих взел дали е със същият. Моля за помощ. Благодаря предварително!
  IPS леко като го натиснеш с пръст не се случва нищо. При VA се "замазва" така да се каже
  65' трябва да е с IPS, 75' с MVA, но не пречи да го вземеш онлайн и ако не ти допадне да го върнеш.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Deyan Stoykov 
   Здравейте, имам Philips 65PUS8545 от около 2 години и.....Понеже ми предстои закупуването на телевизор, съм се спрял на Philips - 8807 - 65 или 75 инча, но ми се иска да е със същия панел като този който имам. така че трябва да знам със сигурност моят с какъв панел е и съответно този който бих взел дали е със същият. !

65" е с IPS
 https://toengel.net/philipsblog/wp-c...-up_2020-1.png
     1 Прикачен файл(ове)
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
hristoslav2 

Да, наистина на повечето места го дават IPS, но на не малко съм го срещал и пишат, че е VA, даже преди да питам тук, се порових в google, и ми направи впечатление че има доста теми по въпроса и в чужди форуми, но не и еднозначен отговор, все пак смятате ли че има макар и минимален шанс да се окаже, че е VA. Тук за да го пишат така, дали няма нещо. 
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40660&stc=1

И още нещо, какъв е панелът на 75PUS8807
  Обадете се или пишете на магазина. Те ще ви кажат. Ако ли не,  връщате го, след интернет поръчка.
  Каквото им падне това слагат, по вероятно е да е IPS или евтин VA който пак е същата работа
  От няколко дни ровя, гледам таблици, сравнявам в сайтове, така и не намирам нищо. Контраста да сравня ми е достатъчно, но никъде не намирам инфо. Какъв е контраста при моя 65PUS8505 и съответно при 65PUS8807 и 75PUS8807. Ако пък има и яркост. Идеята с купуването онлайн и връщането не ми се струва удачна, защото тези модели са на изчерпване и нямам много време за такива гимнастики. Живея в Бургас тук ги няма по магазините, за да отида и да ги видя на място.
  Вероятно 400-500 ще да е. При тези модели наблягат на размер, отколкото на светлина и качество.
  След като рарбг даде фира, с какво ще ги захранваме тея 4К телевизори? Има ли смисъл да се наливат 5 хилки да се гледа предимно 1080p и кабеларки?
  Бачка си https://rargb.to/ Има и качествени платени или поканени подобни места:)
  rargb <> rarbg, първият е фейк сайт...
  Нещо Кодито ойде!;) Page error!
Съдът постанови блокиране на торент сайта Zamunda
 https://www.economic.bg/bg/a/view/sy...da-v-bylgarija
  Не мисля, че ще им мине номера. Но пък явно има голям натиск от някъде. И догодина колко ли пъти ще ни индексират "родните" оператори :) Явно искат да започнем да плащаме такси като по Ойропата, само че с ниските заплати :)
  Пичове, нещо по моя въпрос? Много ми се иска да взема една 75pus8807, ама да не сбъркам, няма къде да видя мостра, а от ревюта които гледам виждам в горните ъгли едно леко потъмняване иго видях на доста места, така че си мисля че не е до бройката, моята 65ца от 2020та няма такива проблеми. Гледах q-ледите на Самсунг, нищо общо като картина, но там за тези и 65 ца трудно ще взема, а ми се щеше да надградя с размера, а и като ги гледам как са ги орязали откъм DTS, Dolby vision... Помагайте